Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Individen och hållbarhetens tre dimensioner

Region Västerbotten lockade mer än 800 deltagare till sina arrangemang under SEE-veckan.

Region Västerbotten lockade mer än 800 deltagare till sina arrangemang under SEE-veckan.
– Väldigt bra uppslutning till två så olika arrangemang, säger Marjet Gustavsson, projektledare, Socialpsykiatriskt kunskapscentrum, Region Västerbotten.

På kafé Station skildrades de tre hållbarhetsdimensionerna, social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet med varsin föreläsning som avslutades med en politikerdiskussion om svårigheten att förena de tre dimensionerna och låta dem få genomslag i politiken och verkligheten.
– Den här föreläsningen gav deltagarna en god bild av vad de tre dimensionerna har för betydelse för Västerbotten, berättar Marjet Gustavsson.
Arrangemanget genomfördes tillsammans med Umeå kommun.

Författarföredrag med individen i fokus lockade 700 personer till Aula Nordica.
Syftet var att med hjälp av kända författare stimulera till nya tankar och perspektiv. Författarna reflekterade över utmaningar vi möter livet privat, i relation till med andra människor eller exempelvis barn och uppfostran, hur det är att leva på både arbetet och hemma.
– Vår tanke med arrangemanget var att genom reflektioner från författare få med sig redskap ut i sitt vanliga liv som förälder, partner, medmänniska, kollega eller i sitt yrkesutövande. Många tyckte att det var en dag som gav något att ta med sig hem och fundera på, återger Marjet Gustavsson.
Arrangemanget genomfördes med bland annat Din bok, Svenska kyrkan och Umeå universitet.

Skriv ut

3 oktober, 2011 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer