Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Innovationssluss Västerbotten byggde kreativt rum på fem veckor

"Vi bygger ett kreativt rum på fem veckor" - Det var vår målsättning för att förvandla ett trist konferensrum till en plats där tankar och idéer kan få växa.

”Vi bygger ett kreativt rum på fem veckor” – Det var Innovationssluss Västerbottens målsättning för att förvandla ett trist konferensrum till en plats där tankar och idéer kan få växa.

– Genom att inhämta idéer från allmänheten på bland annat Facebook har vi lyckats riktigt bra, rummet är nu klart för invigning på fredag, säger Pernilla Abramhamsson, projektledare för Innovationssluss Västerbotten.

Under fem veckor har praktikanten Elina Edblom från media-och kommunikationsvetenskap vid Umeå universitet tillsammans med Innovationssluss Västerbotten inrett ett kreativt rum i landstingets lokaler på Norrlands Universitets Sjukhus.

Delta via Facebook

Bygget av det kreativa rummet är ett annorlunda kommunikationsprojekt där allmänheten har fått bidra med idéer via Facebook.

– Vi har fått in över 20 intressanta idéer via Facebook. Allt från fondvägg med perspektiv till whiteboards över hela väggen. Flera har vi försökt att realisera dessutom, vilket känns otroligt inspirerande. Många människor bär på spännande idéer, säger Tomas Gustafsson, projektledare näringsliv för Innovationssluss Västerbotten och Norr.

De 100 första besökarna till invigningen på fredag utlovas en finfin present samt avsmakning av en innovationsbakelse.

– Välkommen och gör avtryck på vår ritbara vägg! uppmanar Tomas Gustafsson.

Tid: Fredag 24 augusti, 2012 kl.12-15

Kl.12.15 Invigning av Ulf Olofsson, fastighetschef, Västerbottens läns landsting.

Plats: Norrlands universitetssjukhus, Konferensrum 2, Norra entrén, mittemot Innovationsslussen och bredvid Apotektet.

Kolla också gärna in lite av byggprocessen på facebook:https://www.facebook.com/media/set/?set=a.345939712133949.79914.231260990268489&type=3

För mer information:

Pernilla Abrahamsson, projektledare Innovationssluss Västerbotten

Mobil: 072-735 70 60

pernilla.abrahamsson@regionvasterbotten.se

Tomas Gustafsson, Projektledare näringsliv, Innovationssluss Norr

Tel: 090-785 98 95 Mobil: 070-514 66 47

tomas.gustafsson@regionvasterbotten.se

Ingela Hjulfors Berg Kommunikatör, Innovationssluss Västerbotten, Umeå

Mobil: 070-231 93 22

ingela.hjulforsberg@regionvasterbotten.se

Fakta Innovationssluss Västerbotten: Innovationssluss Västerbotten vänder sig till idébärare inom hälsa, vård och omsorg. Du som jobbar inom Västerbottens läns landsting, Umeå kommun eller Skellefteå kommun har möjlighet att få hjälp med att utveckla din idé till en färdig produkt eller tjänst. Projektet funger även som kontaktnod för företag som vill testa sina produkter och underlätta introduktionen av innovationer i vården. Finansiärer till projektet är Region Västerbotten, Vinnova, Västerbottens läns landsting, Umeå kommun och Skellefteå kommun. Läs mer om innovationssluss Västerbotten och Norr:www.innovationssluss.se

Skriv ut

22 augusti, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer