Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Lasse Forslund fortsätter att filma

Nu går vår kollega Lasse Forslund i pension efter flera år som redaktör på Infomix i Skellefteå.

Nu går vår kollega Lasse Forslund i pension efter flera år som redaktör på Infomix i Skellefteå. 

– Lasse har arbetat länge med information för personer med funktionsnedsättning, säger Ann-Britt Lidén chef för Infomix och MediaCenter. Han är även verksam som filmare.

Lasse tog förskollärarexamen i Luleå 1973, en tid då det var ovanligt med manliga förskollärare. Han jobbade på förskolor bland annat i Sjungande Dalen och Vebomark.

Under 1990-talet fick han jobb som redaktör på Taltidningen som senare bytte inriktning till att bli ett centrum för tillgänglig infomation, Infomix. Personalen på Infomix bearbetar information åt landstinget och kommunerna i Västerbottens län till lättläst svenska, klarspråk och punktskrift och ingår i MediaCenter och Region Västerbotten sedan 2009.

Vid sidan om sin anställning har Lasse även egen verksamhet, Mediaproduktion Lasse Forslund, där han bland annat producerar informations- och presntationsfilmer till olika föreningar, församlingar, företag och kommun. Ett av de senare uppdrag han haft  åt Infomix är att filma teckenspråksfilmer med information från landsting och kommuner.

Lasse säger själv att som pensionär tänker han fortsätta med lite uppdrag i sitt företag. Han kommer även att göra resor till varmare nejder när det passar.

– Jag och mina kollegor vill tacka Lasse för de år vi arbetat tillsammans, hälsar Ann-Britt Lidén.

Skriv ut

19 juni, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer