Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Pressinbjudan till heldag om aktivt åldrande, hälsa och arbete

En heldag med Sveriges bästa forskare kring åldrande.
– Att få åldras i trygghet och värdighet får aldrig bli en fråga om resurser och det ska vara något att se fram emot. Jag vill fortsätta ta del av allt vad livet erbjuder, men för det kanske jag behöver hjälpmedel, såväl tekniska som mänskliga, säger Erik Bergkvist (S), regionråd, Region Västerbotten.

Kultur för aktivt åldrande – om hälsa och arbete i en ny demografi
onsdag 1 oktober, 9.00 – 17.00, Umeå folkets hus

En heldag med Sveriges bästa forskare kring åldrande.
Se program: http://swedage.se/swedage-2014/

– Att få åldras i trygghet och värdighet får aldrig bli en fråga om resurser och det ska vara något att se fram emot. Jag vill fortsätta ta del av allt vad livet erbjuder, men för det kanske jag behöver hjälpmedel, såväl tekniska som mänskliga, säger Erik Bergkvist (S), regionråd, Region Västerbotten.

Att se så mycket kunskap samlad på ett ställe, som vid den här konferensen idag, ger Erik Bergkvist hopp om att hans önskan kan gå i uppfyllelse.

– Friska och aktiva seniorer är en tillgång för samhället, säger Erik Bergkvist.

Äldreforskningsnätverket Swedage arrangerar varje år en konferens för forskning och innovationer för och om äldre och åldrande i samhället. Avsikten är att fördjupa kunskapsdialogen mellan forskare och praktiker, nationellt och internationellt.

  • Att leva längre – en utmaning för forskning och politik
  • Hälsa, arbete och levnadsvillkor i en ny demografi
  • En lärande kultur för hälsosamt åldrande

Konferensen Swedage arrangeras av Forte i samarbete med FoU Välfärd, Region Västerbotten.

Om Forte
Forte finansierar forskning för människors hälsa, arbetsliv och välfärd. Forte är en statlig myndighet under Socialdepartementet. Forte står den för styrka och kraft som finansiering från Forte bidrar med till det svenska forskarsamhället och på sikt också till individens och samhällets utveckling.

Om Swedage
Ett aktivt och hälsosamt åldrande är en stor utmaning för Sverige, EU och de flesta länder. I det ligger också att fördjupa dialogen mellan forskning och praktik och mellan forskning och politik.
Syftet med SWEDAGE är att fördjupa kunskapsdialogen mellan forskare och praktiker, nationellt och internationellt, när det gäller forskning om äldre och åldrande i samhället. SWEDAGE arrangerar årligen en mötesplats mellan finansiärer, forskare, myndigheter och organisationer. Det första mötet genomfördes i Malmö hösten 2010 tillsammans med Region Skåne som arrangör.

Om FoU Välfärd, Region Västerbotten
FoU Välfärd stärker kunskapsutvecklingen inom välfärdsområdet genom samarbete mellan praktik och forskning. Verksamheten är baserad på Evidensbaserad Praktik inom socialtjänsten och berörda delar av hälso- och sjukvården i Västerbotten.

För mer information
Marie Ernestad, chef FoU Välfärd, Region Västerbotten, 070 376 37 07, marie.ernestad@regionvasterbotten.se
Kenneth Abrahamsson, projektledare Swedage 2014, 070-546 83 53kenneth.abrahamsson1@gmail.com
Erik Bergkvist (S), regionråd, Region Västerbotten, 070 618 68 55

Presskontakt
Mariann Holmberg, kommunikatör, Region Västerbotten, 072 222 73 43, mariann.holmberg@regionvasterbotten.se

Skriv ut

28 september, 2014 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer