Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Vi trodde vi var bäst

Torsdag den 15 november, arrangeras en konferens i Umeå om barns rättigheter. Temat på konferensen är "Vi trodde vi var bäst!". Konferensen , som äger rum i landstingshusets fullmäktigesal i Umeå, har lockat 200 deltagare. Målgruppen är politiker och tjänstemän samt andra berörda yrkesgrupper i länet.

I morgon, torsdag den 15 november, arrangeras en konferens i Umeå om barns rättigheter. Temat på konferensen är ”Vi trodde vi var bäst!”. Konferensen , som äger rum i landstingshusets fullmäktigesal i Umeå, har lockat 200 deltagare. Målgruppen är politiker och tjänstemän samt andra berörda yrkesgrupper i länet.
Sverige tillhör ett av de bättre länderna att växa upp i, men vi är inte bäst i klassen när det gäller FN:s konvention om barnets rättigheter.

Vid flertalet tillfällen har FN kritiserat Sverige för hur vi hanterar barnets rättigheter. Nu hoppas konferensarrangörerna att det ska bli en ändring!. Vad innebär Barnkonventionens artiklar i praktiken? Syftet med konferensen är att inspirera och initiera ett strategiskt arbete för att säkerställa barns rättigheter i Västerbottens län.

Konferensen arrangeras av landstinget, länsstyrelsen, Region Västerbotten, Sveriges Kommuner och Landsting, Bris samt Rädda Barnen.

– Vi kan bli så bra som vi tror, skriver arrangörerna i konferensinbjudan.

Konferensen äger rum torsdagen den 15 november, kl. 08.30 – 16.00 i fullmäktigesalen, landstingshuset, Köksvägen 11, Umeå.

Företrädare för media är välkomna att bevaka hela eller delar av konferensen.

För mer information:
Katarina Sjöström, strateg för utbildningsfrågor, Region Västerbotten, 070-377 37 20, katarina.sjostrom@regionvasterbotten.se

Presskontakt:
Mariann Holmberg, kommunikatör, Region Västerbotten, 072 222 73 43, mariann.holmberg@regionvasterbotten.se

Skriv ut

14 november, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Bilagor

Kommentarer