Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

​Nationell bredbandskonferens till Lycksele

Årets nationella bredbandskonferens – Uppkopplad! arrangeras i Lycksele 30–31 januari. Konferensen gästas av digitaliseringsminister Peter Eriksson (mp). På plats finns även Heidi Andersson och Björn Ferry, för att tala om sitt arbete för att bli fossilfria.

– Att konferensen hålls i Lycksele hänger förstås ihop med att Västerbotten är en av världens mest uppkopplade regioner. Här har invånarna bättre tillgång till internet och högre hastighet än i vissa storstadsområden – trots långa avstånd, säger digitaliseringsminister Peter Eriksson (mp).

Till konferensen kommer även Dan Sjöblom, generaldirektör PTS, som tillsammans med Peter Eriksson kommer att diskutera en rad intressanta frågor med moderatorerna Anna Kelly och Sverker Olofsson.

Många, goda exempel

Under konferensen visas goda exempel från glesbygden och hur samarbete kan ske, från bl a Tavelsjö byanät och e-rum, ett EU-projekt om digitala servicecentra.

Glesbygdsmedicinskt centrum kommer att live-sända för att visa hur sjukvård i glesbygd går till i verkligheten och forskaren och entreprenören Annakarin Nyberg, berättar om vad digitaliseringen kan innebära för det goda samhället.

Heidi & Björn ska bli fossilfria

Konferensen avslutas med Heidi Andersson och Björn Ferry, världsmästare och entreprenörer, som menar att den globala uppvärmningen är vår tids ödesfråga.

– Vår målsättning är att vara fossilfria redan år 2025, säger Heidi Andersson och Björn Ferry. Och vi drömmer om en värld som baseras på cirkulär ekonomi – en värld där vi är goda planetskötare och medmänniskor.

Bakom Uppkopplad! står Region Västerbotten, Storumans kommun och Lycksele kommun. För mer information: https://regionvasterbotten.se/it/uppkopplad/

Press inbjuds att närvara vid delar av konferensen

För mer information

Eva-Marie Marklund, bredbandskoordinator vid Region Västerbotten
070-585 05 76, ​eva-marie.marklundregionvasterbotten.se

Presskontakt

Olivia Collin, kommunikatör vid Region Västerbotten
073-514 50 66, ​olivia.collin@regionvasterbotten.se

Skriv ut

9 januari, 2018 | Olivia Collin

Kommentarer