Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

För Västerbotten i Sverige: Fem snabba till Paulina Granberg

Paulina Granberg från Umeå har valts in i SSU:s nationella förbundsstyrelse där hon vill satsa på infrastrukturfrågor och att öka förbundets förståelse för de olika förutsättningarna som finns i norra och södra Sverige.

Paulina Granberg från Umeå har valts in i SSU:s nationella förbundsstyrelse. I den nytillträdda styrelsen är hon tillsammans med en ledamot från Västernorrland de enda företrädarna som representerar norra Sverige i regeringspartiets ungdomsförbunds högsta instans. I styrelsearbetet vill hon satsa på infrastrukturfrågor och att öka förbundets förståelse för de olika förutsättningarna som finns i norra och södra Sverige.

Stort grattis till det nya uppdraget som ledamot i SSU:s förbundsstyrelse. Hur känns det?
Det känns väldigt hedrande och spännande med det nya uppdraget. Det känns extra kul att ta vid där kongressen avslutades för att fortsätta arbetet för en jämlik samhällsutveckling tillsammans med den nya förbundsstyrelsen.

Några beslut från förbundsstämman som du tycker kändes extra intressanta?
Under kongressen har SSU fastställt ett program för en jämlik framtid. I programmet ingår förslag om gemensamt ägande, arbetstidsförkortning, avgiftsfri tand- och sjukvård samt en rad regionalpolitiska frågor. Alla dessa förslag ökar jämlikheten och utjämnar klyftor.

Vilka frågor kommer du att driva i förbundsstyrelsen?
För mig är det viktigt att SSU har en bred analys och att besluten vi fattar är grundade i en systemkritik och pekar på visioner om en jämlikt framtid. Kongressbesluten innehåller båda delarna och dessa kommer jag därför kämpa vidare för.

I förbundsstyrelsen är du tillsammans med en ledamot från Västernorrland de enda två ledamöterna av 14 som företräder norra Sverige. Vilka frågor vill du driva i SSU:s arbete som är särskilt viktiga för norra Sverige och Västerbotten?
Att förutsättningar är helt olika i norra och södra Sverige. De södra delarna blir ofta utgångspunkten för politiken. SSU vill att järnvägsunderhållet ska återtas av staten och persontrafiken ska skötas i offentlig regi. Att Norrbotniabanan fortfarande inte är byggd än är enorm förlust för människorna i Västerbotten. Vi vill därför också se att staten måste investera i järnvägen.

Vad tycker du att regeringen ska satsa extra på för att förbättra regionens förutsättningar för tillväxt?
Infrastruktursatsningar är en av de viktigaste prioriteringar politiken kan göra för att hålla ihop landet. Jag hoppas därför att den S-ledda regeringen visar detta genom att göra rejäla investeringar.

För mer information:

Micaela Löwenhöök

Kommuniktör Region Västerbotten

micaela.lowenhook@regionvasterbotte.se

070-316 37 01

Skriv ut

12 augusti, 2015 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök
 • Namn: Paulina Granberg

  Ålder: 25

  Bor: Umeå

  Yrke/utbildning: Jobbar på Kvinnohistoriskt museum, magisterexamen i kulturanalys.

  Fritidsintresse: TV-serietittande och häng med kamraterna.

  Smultronställe i Västerbotten: Fjällstugan utanför Saxnäs

Kommentarer