Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Infomix lyfts fram i regeringens utredning

Region Västerbottens verksamhet Centrum för tillgänglig information (Infomix) lyfts fram i regeringens utredning kring området lättläst.

Region Västerbottens verksamhet Centrum för tillgänglig information (Infomix) lyfts fram i regeringens utredning kring området lättläst. I utredningen beskrivs Infomix under en egen rubrik, ”Språkkonsulter”, som en unik verksamhet inom området tillgänglig information, men det står också att det finns andra regioner/landsting ”som startat liknande verksamheter”.

I samband med utredningsarbetet har en helt ny myndighet bildats: Myndigheten för tillgängliga medier (MTM). MTM kommer bland annat att ta över ansvaret för statens insatser för lättläst information och litteratur och bilda ett kunskapscentrum som ska utforma nationella riktlinjer för lättläst. Utredning föreslår därför att stiftelsen Centrum för lättläst läggs ner.

MTM vill satsa på fler målgrupper än personer med läsnedsättningar. Bland annat har myndigheten lämnat in en ansökan till regeringen om att få börja producera skönlitteratur på teckenspråk för döva barn och vuxna.

– Vi konstaterar stolt att regeringen med sin nya myndighet MTM nu gör en bredare satsning inom området tillgänglig information, något vi gjorde redan år 2006, då vi övergick från att vara en taltidning till att bli ett Centrum för tillgänglig information, berättar Maria Bohlin på Infomix.

 

Läs utredningen SOU 2013:58 (pdf)

www.infomix.se

 

Skriv ut
15 oktober, 2013 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer