Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

2014-05-14 North Sweden EU-Forum: Ny programperiod, nya möjligheter för norra Sverige i EU!

Vi går nu in i en ny programperiod med EU:s Europa 2020-strategi som ledstjärna och för vår del av Europa också EU:s strategi för Östersjöregionen, med ett programutbud som syftar till att stärka vår regionala kapacitet.

Välkomna till ett smörgåsbord med smakprov på EU:s programerbjudanden 2014-2020

Vi går nu in i en ny programperiod med EU:s Europa 2020-strategi som ledstjärna och för vår del av Europa också EU:s strategi för Östersjöregionen, med ett programutbud som syftar till att stärka vår regionala kapacitet, öka vår excellens inom ett antal områden och att utveckla vår konkurrenskraft. Ett exempel på hur programutbudet samverkar för att åstadkomma detta kan åskådliggöras med följande bild.

För att informera om och för att skapa intresse runt sektorsprogrammen och hur de kan ses i ett sammanhang med de regionala prioriteringarna och de regionala och nationella struktur- och investeringsfondsprogrammen arrangerar North Sweden European Office under våren 2014 fyra North Sweden EU-forum, två i Norrbotten och två i Västerbotten, i samarbete med Tillväxtverket, Länsstyrelsen i Norrbotten, Region Västerbotten och Kommunförbundet Norrbotten.

Syftet med dagarna är att ge en överblick av de fonder och program som finns under denna programperiod. Observera att alla EU-program inte kommer att presenteras vid alla tillfällen (se bifogat program), däremot står det deltagarna fritt att delta i vilken som helst av de fyra informationstillfällena utifrån eget intresse. Två av dagarna kommer att direktsändas via North Swedens hemsida www.northsweden.eu och där kommer också presentationerna att vara nedladdningsbara så att det ska gå att se inslagen i efterhand.

Tider och Platser

Informationsdagarna kommer att äga rum på följande platser och datum:
Överkalix 29 april, Grand Arctic Hotel Anmäl dig här
Skellefteå 6 maj, Hotell Aurum Anmäl dig här
Luleå 7 maj, Nordkalotten hotell & konferens Anmäl dig här
Lycksele 14 maj, Hotell Lappland Anmäl dig här

Skriv ut
25 mars, 2014 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Bilagor

  • Målgrupp: Kommuner, landsting, Strukturfondspartnerskapet, North Swedens ägarorganisationer, potentiella projektägare samt övriga intressenter.
    Ingen konferensavgift kommer att tas ut men anmälan är bindande. Deltagarantalet är begränsat till c:a 50 personer per tillfälle.
    Vid frågor om anmälan ring 0920-20 54 08

    Vid frågor om programmet:
    Mikael Janson, direktör på North Sweden European Office mikael.janson@northsweden.eu, 070-523 57 01

Kommentarer