Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

2015-03-12 Europaforum Norra Sverige

Den 12-13 mars arrangeras Europaforum Norra Sverige i Östersund. Europaforums syfte är att samordna insatserna från norra Sverige gentemot EU-nivån samt att sprida kunskap om och förankra EU-politiken hos lokala och regionala politiker.

Europaforum Norra Sverige syfte är att samordna insatserna från norra Sverige gentemot EU-nivån samt att  sprida kunskap om och förankra EU-politiken hos lokala och regionala politiker.

Årets Europaforum arrangeras i Östersund den 12- 13 mars av nybildade Region Jämtland Härjedalen.  Och det är mycket som är nytt i år. Ny mandatperiod, nytt Europaparlament, ny EU-kommission, nya ministrar i regering och ministerråd samt, inte minst, och nyvalda rapportörer i vårt forum.

Under året ska en helt ny handlingsplan för perioden 2015–2018 jobbas fram. Vi vill använda dagarna för att lyfta frågor inför detta arbete och lägga grund för den nya mandatperioden. Sedan tar vi avstamp i EU-kommissionens prioriteringar och binder ihop det med cirkulär ekonomi – ett förslag som förra kommissionen presenterade och nuvarande kommissionen drog tillbaka. Vi fokuserar också på globalisering, urbanisering och EU:s ökade fokus på städer som tillväxtmotorer.

Datum: 12-13 mars 2015

Plats: OSD, Östersund

Se hela programmet för årets Europaforum här.

För anmälan och mer information om Europaforum, klicka här.

För mer information:

Micaela Molin

Kommunikatör Region Västerbotten

070-316 37 01, micaela.molin@regionvasterbotten.se

Anna Omberg

Region Jämtland Härjedalen

070- 600 39 13, anna.omberg@regionjh.se

Skriv ut
23 februari, 2015 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök

Kommentarer