Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Europaforum grafik och text
Lyssna

2016-02-25 Europaforum Norra Sverige

Välkommen att anmäla dig till Europaforum Norra Sverige för att delta och påverka den eu-politiska agendan för norra Sverige.

Välkommen till Europaforum som samlar regionala och kommunala politiker från de fyra nordligaste länen på Pite Havsbad för att samordna politiska insatser och påverka EU.

Vid årets forum i Piteå lyfter vi blicken då världen krymper och globala utmaningar blir lokala möjligheter. Internationella marknader, ökade migrationsströmmar och ett hetare Arktis är några exempel på globala utmaningar som skapar möjligheter för norra Europas glesbefolkade områden. Frågan är nu hur norra Sveriges kommuner och regioner ska ta vara på nya möjligheter och påverka framtidens utveckling.
Forumet inleds med OECD om utmaningar och möjligheter i norra Sverige, Norge och Finland – och avslutas med Europaparlamentarikerna om hur EU och regionerna kan skapa förutsättningar tillsammans. Kommunernas medverkan är också extra viktig då Europaforum beslutar om det framtida arbetet genom antagande av strategi och handlingsplan. Ta chansen att omvärlds- och framtidsspana, diskutera och mingla med statsråd, EU-parlamentariker, forskare, representanter från OECD och EU-kommissionen.

Fullständigt och fullspäckat program kommer snart – men anmäl dig redan nu för att säkra din plats!

Tid: 25-26 februari, lunch till lunch.

Plats: Piteå havsbad

Målgrupp: Politiker och tjänstemän i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland/Härjedalen

Anmälan: senast 12 februari här.

Program: se inbjudan i separat pdf till vänster.

Skriv ut
17 december, 2015 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök

Bilagor

Kommentarer