Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

22-02-2017 Europaforum Norra Sverige 2017

Save the date: Europaforum Norra Sverige bjuder in till sin årliga konferens, den här gången i Skellefteå, Västerbotten. Som värdar för 2017 års forum står Västerbotten, och vi vill att du redan nu bokar in datumen i din kalender.

 Europaforum Norra Sverige bjuder in till sin årliga konferens, den här gången i Skellefteå, Västerbotten. Som värdar för 2017 års forum står Västerbotten, och vi vill att du redan nu bokar in datumen i din kalender.

Datum: 22-23 februari 2017

Plats: Skellefteå statshotell

Tema: Regionen i EU- en union i förändring

Anmälan är nu stängd

Program: program-efns-skelleftea-2017

Frågan om EUs framtid är mer aktuellt än någonsin. Samtidigt som vi ser splittring mellan medlemsstater så efterfrågar regionerna mer utbyte och inflytande. Europaforum norra Sverige är de fyra nordligaste länens alldeles egna påverkansinstans, där politiska företrädare från lokal och regional nivå i de fyra nordligaste länen påverkar den politik som EFNS driver.

Under dagarna i Skellefteå kommer vi att bland annat lansera och diskutera den aktuella OECD-rapporten för de glest befolkade områdena i norra Skandinavien, EUs framtida regionalpolitik, Brexit och vad en eventuell regionombildning skulle kunna betyda för EU-politiken. Vi kommer också anta politiska positioner för påverkan.

 

För löpande information om Europaforum Norra Sverige, besök vår hemsida www.europaforum.nu.

För mer information:

Terese Ryndal

Internationell strateg vid Region Västerbotten

070-690 57 06, terese.ryndal@regionvasterbotten.se

Micaela Löwenhöök

Kommunikatör opinionsbildning vid Region Västerbotten

070-316 37 01 micaela.lowenhook@regionvasterbotten.se

Skriv ut

13 september, 2016 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök

Kommentarer