Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Ambassadörer utsedda till sommarskola på Azorerna

Två unga ambassadörer till 2012 års internationella sommarskola på Azorerna är utsedda av Region Västerbotten.

Två unga ambassadörer till 2012 års internationella sommarskola på Azorerna är utsedda av Region Västerbotten. Årets tema för sommarskolan är kreativa näringar. 
– Det är ett starkt område för Västerbotten som passar oss perfekt. Nu jobbar vi bland annat tillsammans med Krenova med förberedelserna inför konferensen säger Thomas Hartman (S), ordförande för AER Sverige och ledamot i AER:s byrå, Västerbottens läns landsting.


Syftet med sommarskolan är att förbättra möjligheterna för ungdomar att påverka och engagera sig i regionalpolitik, samtidigt som de utbyter idéer och erfarenheter med andra ungdomar från hela Europa. Unga ambassadörer från ett 50-tal regioner lär sig mer om kreativa näringar och skapar kontakter och planer för framtida projekt att genomföra i Västerbotten och tillsammans med andra regioner i Europa.

Till Azorerna kommer också Rose-Marie Lindfors, bibliotekarie och projektledare för Give med Five, för att hålla en workshop om berättande under sommarskolan.

Ambassadörerna är:

Gelnis Tibaduiza är 25 år, bor i Skellefteå och studerar till sjuksköterska vid Umeå universitet och är intresserad av samhällsfrågor. Innan han flyttade från Colombia för sex år sedan var han engagerad i drogförebyggande arbete och frågor om mänskliga rättigheter.
– Det ska bli intressant att träffa andra ungdomar i Europa som är intresserade av samhällsfrågor och bredda min kunskap om olika arbetsformer, säger Gelnis Tibaduiza.
Gelnis är också intresserad av HBT-frågor och är engagerad i RFSL.

Sofia Mörtlund är 29 år och jobbar utbildningsledare på Folkuniversitetet i Umeå. 
Genom sitt ursprung som tornedaling och same är Sofia intresserad av urfolk och minoriteter. Sofia beskriver sig själv som driven och är engagerad i olika föreningar, exempelvis som ordförande i Föreningen Nordens Ungdomsförbund, norra (FNUF).
– Vi jobbar bland annat med ungdomsutbyte med Petrozavodsk och ordnar seminarier och resor för att engagera unga om och i Norden, berättarSofia Mörtlund.
Sofia ser fram emot AERs sommarskola då hon hoppas kunna dela med sig av sina erfarenheter av organisationsutveckling och nätverksarbete, men också att bredda sitt nätverk och träffa människor att samarbeta med i framtiden.

Pressbilder, Foto: Katarina Sjöström:
http://www.regionvasterbotten.se/dokument/doc_download/546-ambassadorer-2012-liggande.html
http://www.regionvasterbotten.se/dokument/doc_download/547-ambassadorer-2012-staende.html

Fakta AER 
Assembly of European Regions, samlar mer än 250 regioner från 35 länder och 16 mellanregionala organisationer. AER är den största oberoende sammanslutningen av regioner i ett växande Europa.

Kontakt med ungdomsamabassödörer:
Gelnis Tibaduiza 070 601 16 49
Sofia Mörtlund 070 274 35 83

För ytterligare information kontakta:
Thomas Hartman, ordförande AER Sverige och ledamot i AER:s styrelse: 070 666 49 95
Jenny Mozgovoy, samordnare AER Sverige och strateg för internationella frågor vid Region Västerbotten: 070 785 10 44

Presskontakt:
Mariann Holmberg, kommunikatör, Region Västerbotten, 072 222 73 43

Skriv ut

11 juni, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer