Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

Erik Bergkvist (S), regionråd, Region Västerbotten, Danuta Hubner, EU-parlamentariker och ordförande i kommittén för regional utveckling i Europaparlamentet och Jens Nilsson (S), EU-parlamentariker.

Lyssna

Erik Bergkvist expert för EU-parlamentet

Erik Bergkvist har den 27 novmeber deltagit som expert för norra Sverige vid EU-parlamentets kommitté för regional utveckling. Ordförande för kommittén är EU-kommissionären Danuta Hubner.

– I den här rollen företräder jag norra Sverige och har fått ge en bild av hur EU-s sammanhållningspolitik har fungerat under programperioden som tar slut 2013, våra kommande förutsättningar och på vilket sätt vi kan bidra till hela Europas utveckling, säger Erik Bergkvist (S), regionråd, Region Västerbotten.

Erik Bergkvist har den 27 novmeber deltagit som expert för norra Sverige vid EU-parlamentets kommitté för regional utveckling. Ordförande för kommittén är EU-kommissionären Danuta Hubner.

– I den här rollen företräder jag norra Sverige och har fått ge en bild av hur EUs sammanhållningspolitik har fungerat under programperioden som tar slut 2013, våra kommande förutsättningar och på vilket sätt vi kan bidra till hela Europas utveckling, säger Erik Bergkvist (S), regionråd, Region Västerbotten.

Han har bland annat tagit upp hur regionala utvecklingsmedel från EU har varit avgörande för Västerbottens utbyggnad bredband som nu är en av världen bästa, men också hur infrastrukturen behöver utvecklas för att stödja Europas behov av Västerbottens råvaror.

Han vill också framhålla Västerbotten som en viktig kugge i en utveckling av hela Europa, där många regioner har gemensamma utmaningar som en åldrande befolkning, sjukvård på distans och servicelösningar.

– Våra lösningar för att leva i en glest befolkad miljö kommer ha en avgörande betydelse för övriga Europa, då avstånd inte bara handlar om kilometer. Det kan ta minst lika lång tid att resa från en stadsdel till en annan i en storstad som det tar mellan Vilhelmina och Lycksele, säger Erik Bergkvist.

Att delta i den här typen av möten är ett av de verktyg Region Västerbotten använder för att påverka politiken inom EU att möta upp de behov som är specifika för oss i Västerbotten och norra Sverige.

För mer information:
Erik Bergkvist (S), regionråd, Region Västerbotten, 070 618 68 55

Presskontakt:
Mariann Holmberg, kommunikatör, Region Västerbotten, 072 222 73 43, mariann.holmberg@regionvasterbotten.se

Skriv ut

28 november, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström
  • Bildtext: Erik Bergkvist (S), regionråd, Region Västerbotten, Danuta Hubner, EU-parlamentariker och ordförande i kommittén för regional utveckling i Europaparlamentet och Jens Nilsson (S), EU-parlamentariker.

    Pressbild: http://regionvasterbotten.se/wp-content/uploads/2012/11/Erik-Bergkvist-Danuta-Hubner-Jens-Nilsson.jpg

Kommentarer