Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Norra Sverige har antagit gemensam EU-politik

Vid Europaforum Norra Sverige (EFNS) i Piteå har Jämtland Härjedalen, Västerbotten, Norrbotten och Västernorrland antagit fem gemensamma politiska positionsdokument om cirkulär ekonomi, flyktingmottagande, sammanhållningspolitiken, vindkraft samt användning av biomassa.

Den tjugoandra upplagan av Europaforum Norra Sverige (EFNS) har avslutats med att Jämtland Härjedalen, Västerbotten, Norrbotten och Västernorrland antagit fem gemensamma politiska positionsdokument om cirkulär ekonomi, flyktingmottagande, sammanhållningspolitiken, vindkraft samt användning av biomassa.

– Vi har antagit fem tydliga politiska positioner för en bättre EU-politik för norra Sverige, säger Erik Bergkvist (S), regionråd vid Region Västerbotten och ordförande för EFNS. Vi visar på en stor styrka genom att enas över parti- och länsgränserna om gemensamma politiska ställningstaganden.

EFNS är en mötesplats och kunskapsarena där EU:s politik analyseras och diskuteras i de avseenden där den berör norra Sverige. Vid de tillfällen då EFNS arrangeras antas ett antal positioner för att de fyra nordligaste länen ska enas om gemensamma målsättningar och linjer i EU-politiken. Under den 22:a konferensen som hållits i Piteå har forumet enats om fem gemensamma positioner. Närmare 300 politiker och tjänstemän från de fyra nordligaste länen deltog i den öppna debatten om ställningstagandena i positionerna. De antagna positionerna finns att läsa här:

 

För mer information:

Erik Bergkvist, 070 6186855, erik.bergkvist@regionvasterbotten.se

Presskontakt:

Micaela Löwenhöök

Kommunikatör Region Västerbotten

070-316 37 01, micaela.lowenhook@regionvasterbotten.se

Skriv ut

26 februari, 2016 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök

Kommentarer