Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Pressinbjudan

till konferens om Världen i Västerbotten och om att jobba i projekt, 24 januari 2013, kl. 9.00–16.15, Umeå Folkets hus
– Att jobba med projekt är en möjlighet och förutsättning för länets utveckling och är ofta en personlig och spännande process för alla som deltar, säger Anna Pettersson, regiondirektör, Region Västerbotten.

till konferens om Världen i Västerbotten och om att jobba i projekt.
24 januari 2013, kl. 9.00–16.15, Umeå Folkets hus
Se inbjudan och program: http://regionvasterbotten.se/wp-content/uploads/2012/12/Världen-i-Västerbotten-inbjudan-+-program.pdf

– Att jobba med projekt är en möjlighet och förutsättning för länets utveckling och är ofta en personlig och spännande process för alla som deltar, säger Anna Pettersson, regiondirektör, Region Västerbotten.

EU-projektkontoret VEUPO har under tre år arbetat med att få fler och större projekt inom forskning och utveckling till Västerbotten.

Projektet övergår nu till ordinarie verksamhet och gör ett avstamp inför EUs budgetperiod 2014-2020.

– Stora EU-projekt förutsätter oftast samverkan med andra EU-länder och det ligger också helt i linje med vad vi tror är nödvändigt för länets utveckling. Genom internationalisering kan vi både marknadsföra oss själva, bli en del av Europa och världen och locka både kompetens och investeringar till vår region, berättar Anna Pettersson.

Seminariet kommer också ge en inblick i pågående förhandlingar kring EU-finansiering och kommande programperiod 2014-2020.

Välkommen till en spännande dag om hur man går från idé till handling, vilka byggstenar som behövs vid projektskapandet och vad som är nyttan och hur man överbryggar eventuella hinder.

Fakta VEUPO – Virtuellt EU-projektkontor
Projektet syftar till att ge kvalificerad support för att fler och större FoU-projekt finansierade av EU skall komma till stånd i regionen, vilket skall stärka såväl regionens som företagens konkurrenskraft och utveckling.
I projektet samverkar Umeå Universitet, Västerbottens läns landsting, Region Västerbotten, FOI, SLU samt Skellefteå och Umeå kommuner. Varje partner i projektet bidrar med kompletterande expertkompetenser inom EU-området, såsom kunskap om EU:s ramprogram men även inom ekonomi och juridik.
Projektet fokuserar på att stärka regionens internationella samarbete men även att skapa innovativa miljöer. Arbetet skall slutligt leda till ökad internationell FoU-finansiering och FoUsamverkan, regional tillväxt och även kommersialisering av forskningsresultat. Mer info på www.euprojectoffice.eu.

För mer information:
Anna Pettersson, regiondirektör, Region Västerbotten, 070-397 68 84, anna.pettersson@regionvasterbotten.se
Annika Blomster, projektkoordinator – EU-projektkontoret, Region Västerbotten, 070-302 79 40, annika.blomster@regionvasterbotten.se
Nils Sandberg, projekthandläggare vid finansiering och projektstöd, Region Västerbotten, 0730-454 247, nils.sandberg@regionvasterbotten.se

Presskontakt:
Mariann Holmberg, kommunikatör, Region Västerbotten, 072 222 73 43

Skriv ut

23 januari, 2013 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer