Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Regioner från Europas havs- och kustområden kommer till Umeå

Vid sammanträde för CPMRs politbyrå i Inverness, Skottland den 6 juni, bjuder Erik Bergkvist in delegater från Europas havs- och kustområden till Umeå, i september.
300 delegater beräknas komma från regioner i Europas havs- och kustområden, då CPMR sammanträder i Umeå den 24–26 september.

Vid sammanträde för CPMRs politbyrå i Inverness, Skottland den 6 juni, bjuder Erik Bergkvist in delegater från Europas havs- och kustområden till Umeå, i september.

300 delegater beräknas komma från regioner i Europas havs- och kustområden, då CPMR sammanträder i Umeå den 24–26 september.

Skärmavbild 2014-06-04 kl. 11.05.57CPMR är det gemensamma samarbetsorganet för Europas maritima och perifera regioner. Östersjökommissionen där Erik Bergkvist är ledamot och tidigare varit ordförande, är en av CPMR:s sex havskommissioner.
Se bildspel om CPMR: http://regionvasterbotten.se/wp-content/uploads/2014/06/CPMR-presentation-PP-x.pdf

– CPMR är ett betydelsefullt nätverk att driva Västerbottens frågor. Vi har mycket gemensamt med andra regioner i Europas havs- och kustområden, säger Erik Bergkvist (S), regionråd, Region Västerbotten.

Ett exempel är från förhandlingarna inför den budgetperioden 2014–2020 då hela CPMR stod bakom kravet från Västerbotten, Norrbotten och Azorerna, att behålla det extra anslaget till perifera och glest befolkade regioner.

– När beslut fattas i EU har det betydelse att regioner med gemensamma intressen går samman och driver viktiga frågor tillsammans, säger Erik Bergkvist.

Frågor på agendan den 24–26 september i Umeå är bland annat: transportfrågor, energi, havsplanering, fiske, näringspolitik, statsstödsfrågor, sysselsättning och arbetsmarknadsfrågor.

Fakta CPMR
Conference of Peripheral Maritime Regions of Europe (CPMR) består av sju havskommissioner varav en är Östersjökommissionen (Baltic Sea Commission)

För mer information:

Erik Bergkvist (S), regionråd, Region Västerbotten, 070 618 68 55
Fredrik Gunnarsson, internationell strateg, Region Västerbotten, 073 325 57 17
Presskontakt: Mariann Holmberg, kommunikatör, Region Västerbotten, 072 222 73 43
Skriv ut
4 juni, 2014 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer