Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Region Västerbotten diskuterar samarbete med Södra Österbottens förbund

Tjänstemän och politiker träffades i Finland för att samtala om framtida samarbeten.

Torsdagen den 9 augusti besökte regionala politiker och tjänstemän från Region Västerbotten Södra Österbottens förbund i Finland. Under besöket uppdaterade de två parterna varandra om nuläget och vad som är på gång i respektive region – men framför allt diskuterades eventuella framtida samarbeten inom bland annat affärs- och industriutveckling, transport- och kultursektorn.

– Det känns både viktigt och spännande att konkretisera samtalet kring framtidens samarbete mellan Västerbotten och Österbotten. Vi behöver varandra i arbetet att ständigt förbättras och utvecklas. Jag tror att vi båda har styrkor som tillsammans kan komplettera varandra och bidra till utveckling på båda sidor om kvarken, säger Erik Bergkvist, regionråd vid Region Västerbotten.

– Tanken är att samarbetet mellan regionerna skulle kunna vara ännu mera strukturerat i framtiden. Gemensamma områden för detta är bland annat affärs- och industriutveckling, transport och kultur. Det finns även stora vinster med att ta del av varandras erfarenheter av reformer och förändringar, säger Marjatta Eväsoja, Direktör för internationella affärer och kultur vid Södra Österbottens förbund.

Under besöket presenterades även projekten ”Nordic Telemedicine Center” och ”Renovation Center ” som delfinansieras av Interreg Botnia-Atlantica och har partners i båda länderna.

Förutom representanter från Södra Österbottens förbund var även förbundets styrelseordförande Kai Pöntinen och vice ordförande Pertti Mäki-Hakola också närvarande.

För mer information
Erik Bergkvist | erik.bergkvist@regionvasterbotten.se | 070-618 68 55

Presskontakt
Emil Hägglund | emil.hagglund@regionvasterbotten.se | 076-141 05 05

Skriv ut

15 september, 2016 |
Emil Hägglund
Emil Hägglund

Kommentarer