Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Regioner som politisk drivkraft i EU

– Vi kan påverka mer på EU-nivå än vi ibland tror, säger Thomas Hartman (S), ordförande för AER Sverige och ledamot i AER:s byrå.

Pascal Goergen, nytillträdd generalsekreterare för AER* gästar Region Västerbotten, måndag den 4 juni. *AER, Assembly of European Regions

Mediaträff ordnas utifrån intresse klockan 18.30.
Anmäl intresse till: Mariann Holmberg, 072 222 73 43


– Vi kan påverka mer på EU-nivå än vi ibland tror, säger Thomas Hartman (S), ordförande för AER Sverige och ledamot i AER:s byrå, Västerbottens läns landsting.

AER Sverige med 14 landsting, regionförbund och regioner samlas i Umeå den 4-5 maj för mobilisering av aktuella frågor.

Pascal Georgen deltar i dialog klockan 16.30 om AER Europa och svenska regioners delaktighet i utvecklingen av ett starkt Europa.

– Intressant för Västerbotten är frågor om demokrati i ett flernivåperspektiv och arbete med innovationer. Kultur och hälsa har vi framgångsrikt fört in på EU-nivå som en prioriterad fråga, berättar Thomas Hartman.

Mötet äger rum i Fullmäktigesalen i Umeå 4 juni 15.00 – 18.30, 5 juni 8.30 – 11.30.

Läs mer i bifogat program: http://www.regionvasterbotten.se/dokument/doc_download/541-aer-sverige-4-5-juni-agenda.html

Fakta AER
AER, Assembly of European Regions, samlar mer än 250 regioner från 35 länder och 16 mellanregionala organisationer. AER är den största oberoende sammanslutningen av regioner i ett växande Europa.

Fakta AER Sverige
AER Sverige består av 14 landsting, regionförbund och regioner. AER Sverige är ett nätverk för landsting, regionförbund och regioner som är medlemmar i Assembly of European Regions (AER).

I dag är medlemmarna Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland, Dalarna, Gävleborg, Örebro, Värmland, Uppsala, Sörmland, Kronoberg, Jönköping, Västra Götaland och Östergötland.

För mer information:
Thomas Hartman (S), ordförande för AER Sverige och ledamot i AER:s byrå, Västerbottens läns landsting, 070 666 49 95

Presskontakt:
Mariann Holmberg, kommunikatör, Region Västerbotten, 072 222 73 43

Skriv ut

4 juni, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer