Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Västerbottens regionråd i nationell partigrupp för EU-politik

Västerbottens regionråd Erik Bergkvist ingår i Socialdemokraternas nya nationella arbetsgrupp för EU:s sammanhållningspolitik.

Gruppen som består av ett antal socialdemokratiska politiker från hela Sverige kommer att arbeta med EU:s sammanhållningspolitik för perioden 2020 och framåt.

– EU-kommissionen talar alldeles för lite om hur regioner i EU kan utvecklas med hjälp av sammanhållningspolitiken, säger Erik Bergkvist (S), regionråd vid Region Västerbotten. Jag vill att regionerna ska ha mer inflytande över de europeiska strukturfondsmedlen, hur resurserna fördelas och utformas.

Norra Sverige tar del av tre stora fonder och program för att få finansiering från EU- den regionala europeiska utvecklingsfonden, europeiska socialfonden och europeiska fonden för landsbygdsutveckling. Under perioden 2014-2020 tilldelas Norr- och Västerbotten 1,7 miljarder kronor i bidrag från den Europeiska regionala utvecklingsfonden.

– Gruppen ska till Socialdemokraterna partistyrelse föreslå den politik som partiet ska stå för, men självklart kommer jag driva de frågor som är av intresse för Västerbotten och norra Sverige, säger Erik Bergkvist.

För mer information:

Erik Bergkvist

070-618 68 55, erik.bergkvist@regionvasterbotten.se

Presskontakt:

Micaela Löwenhöök

Kommunikatör opinionsbildning

070-316 37 01, micaela.lowenhook@regionvasterbotten.se

Skriv ut

1 december, 2016 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök

Kommentarer