Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

​Möte om den digitala framtiden i samband med Mötesplats Lycksele

I en upptaktskonferens till Mötesplats Lycksele, 29 – 30 maj, ges framtidsspaning, djupdykningar och konkreta råd för digital utveckling. Moderator Annakarin Nyberg guidar oss med fokus på framtidens ledarskap, digitala möjliggörare och utmaningar. Darja Isaksson, Sveriges mäktigaste opinionsbildare inspirerar och provocerar med tankeväckande frågor.

Digitaliseringen ger Västerbotten stora möjligheter, om länet vågar anta den digitala utmaningen. Under en upptaktskonferens till årets Mötesplats Lycksele presenteras nya trender och tendenser som svar på viktiga insatsområden. Här ges konkreta verktyg för företagsledare att skapa utveckling och engagemang och svar på frågorna om hur framtidens arbetskraft attraheras och hur digitala strategier och idéer kan vara språngbrädan till framgång.

Darja Isaksson inspirerar och lyfter tankeväckande frågor med syfte att visa på allvaret i den ökade förändringstakten – vad betyder den för dig som individ, företagare och samhällsmedborgare. Dagens globaliserade och digitaliserade värld ger oss nya utmaningar och nya möjligheter för vår region att utvecklas.

Medverkande i programmet 29 –30 maj;

Daniel Hakola, influencer, YouTuber och Norrlands bästa FIFA-spelare. En Norsjökille som snabbt fick tusentals följare delar med sig av sin erfarenhet av sociala medier.

Jessica Holmström på OQurenz, vars drivkraft är att se människor och företag växa och utvecklas. Genom den egna erfarenheten att själv ha varit chef, ledare och företagare bidrar hon med verktyg för företagsledare att skapa utvecklig och engagemang.

Pär Dunder, W3 och #ettstarkarenorrland presenterar färska trender och tendenser i regionen som svar på var insatser är nödvändiga.

Emma Ewadotter, SoftLab visar på att kroppsnära teknologi kan vara svaret på framtidens arbetskläder.

Dizparc presenterar digital strategi och handlingsplan som stöd i utvecklingsarbetet.

Annakarin Nyberg, Fil Doktor, internetforskare, författare, föreläsare. Aktuell i media med Miss Clarity Collection, Livet på nätet, samhällets digitalisering, sociala medier och härskartekniker.

Utöver programmet tar en minimässa plats, med utrymme för mingel och kunskapsutbyte.

Program, anmälan och mer info https://regionvasterbotten.se/it/den-digitala-framtiden-ar-har/

Om arrangörerna för Den digitala framtiden är här

Uppstartskonferensen arrangeras i samarbete med Digilyft 2.0 och Möjligheternas Region

Digilyft 2.0 är ett projekt med syfte att erbjuda mindre företag inom länet kompetenshöjande insatser för att öka användningen av digital teknik. Projektet har även infört tre så kallade Digilotsar – en i Region 8/södra Lappland, en i Skellefteå samt Umeå-regionen. Digilotsarna är till hjälp såväl för industri- som teknikföretag som vill digitalisera som kommunernas näringslivsorganisationer.

Möjligheternas region är ett samverkansprojekt mellan åtta kommuner i Västerbottens inland. Projektets målsättning är att skapa en attraktiv region för fler och växande företag. Projektet genomför olika aktiviteter i deltagande kommuner för att skapa fler möjligheter till information och samtal.

Om Mötesplats Lycksele

Region Västerbottens framtidsdagar, Mötesplats Lycksele, arrangeras 2018 för sjätte året i rad. En delvis deltagarstyrd konferens där seminarier, kreativa workshops, prisutdelningar och nya möten fyller agendan.

Genom att skapa engagemang och förändra attityder öppnar mötesplatsen upp för diskussion och samhandling mellan opinionsbildare och regionala aktörer. Något som i sin tur syftar till att vidareutveckla innovationsklimatet och framtidssäkra regionens attraktionskraft.

Årets tema är ”Smart tillväxt”. Det handlar om ekonomisk och hållbar utveckling baserad på samverkan, kunskap och innovation. Smart tillväxt är ett centralt begrepp i EU:s tillväxtstrategi 2020, där utvecklingsmedel öronmärkts för spännande samverkansprojekt. Nyckelord är fler smarta, hållbara innovationer, ökad tillväxt och fler växande företag i befintliga branscher.

Program, anmälan och mer info om Mötesplats Lycksele ​http://motesplatslycksele.se

För mer information

Bengt Strömgren, Region Västerbotten
​072-525 95 09, bengt.stromgren@regionvasterbotten.se

Erika Hjukström, Projektledare Möjligheternas Region
​072-249 16 36, erika.hjukstrom@storuman.se

Information om Mötesplats Lycksele

Thomas Hartman
, chef enheten för kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten
070-666 49 95, ​thomas.hartman@regionvasterbotten.se

Skriv ut

7 maj, 2018 | Olivia Collin

Kommentarer