Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

2013-10-03 Smarta tjänster för din kommun i mobilen

En gemensam regional plattform för att din kommun ska kunna erbjuda invånarna och företag smarta tjänster i mobilen

Smarta tjänster för din kommun i mobilen

En gemensam regional plattform för att din kommun ska kunna erbjuda invånarna och företag smarta tjänster i mobilen

Tid: Torsdag den 3 oktober 2013, klockan 10.00-15.00.
Plats: Hotell Lappland, Lycksele.
Anmälan: Här

Genom ett av de eHälsoprojekt som eVästerbotten driver har det öppnat sig en möjlighet som kan medföra att alla kommuner i länet, via en egen mobilapp, skulle kunna erbjuda sina innevånare tjänster via mobilen. Representanter från kommunerna bjuds därför in till en informationsträff och workshop om detta i Lycksele torsdagen den 3 oktober 2013.

Skellefteå kommun har under året vunnit priser, och är nominerade till fler, för sin mobila app Mitt Skellefteå som går att ladda ned på AppStore och Google Play. Det är en gemensam app för hela kommunen som innefattar ett flertal tjänster från olika förvaltningar och avdelning riktade mot flera olika målgrupper.

Umeå kommun har tagit beslut om att införa samma plattform och system för att kunna erbjuda sina kommuninvånare en motsvarande app, ett Mitt Umeå. Teoretiskt innebär det att inom kort är det möjligt att nå 72 % av alla Västerbottningar via samma typ av plattform.

Via ett av de eHälsoprojekt som eVästerbotten driver, har det öppnat sig en möjlighet som medför att de resterande tretton kommunerna skulle kunna få tillgång till samma plattform, en egen mobilapp, Mitt Dorotea, Mitt Norsjö etc, samt en gemensam ungdomstjänst för socialtjänsterna.

Vid informationsträffen kommer det att ges information om den kommunala mobilappen, plattformen bakom den och den gemensamma ungdomstjänsten för socialtjänsten. Representanter från både skellefteåföretaget Hello Future, som utvecklat mobilappen och den bakomliggande plattformen, samt Skellefteå kommun kommer att delta.

Efter lunch blir det en workshop om andra tänkbara kommunala tjänster i appen och på vilket sätt vi kan samverka och samarbeta kring dessa.

Målgrupp för träffen är beslutsfattare, verksamhetschefer, informations- och kommunikationsansvariga, IT-ansvariga samt personal inom socialtjänsterna.

Varmt välkommen till Lycksele den 3 oktober!

Skriv ut

24 september, 2013 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Bilagor

Kommentarer