Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

2014-03-13 – Konferens om eHälsa

Konferensen kommer i år att fokusera på invånarnas behov och möjligheter med eHälsa.

Torsdag den 13 mars, på Folkets hus i Umeå 09.30–16.00, fika och registrering från 09.00

Konferensen är kostnadsfri och inkluderar fika och lunch.

Konferensen kommer även att webbsändas via följande länk.  Sändningen startar 09:30.
Läs konferensprogram: http://regionvasterbotten.se/wp-content/uploads/2014/03/Konferens-eHälsa-program1.pdf

Region Västerbotten med länets kommuner och landsting gör genom projektet eVästerbotten en gemensam satsning för att länets invånare och företag ska kunna ta aktiv del av det framväxande eSamhället. Ny teknik och digitala tjänster med möjlighet till informationsutbyte, effektiviserar och höjer kvaliteten på verksamheten samtidigt som invånarna får tillgång till tjänster som medför en ökad tillgänglighet, transparens och integritet.

Ett fokusområde är eHälsa som är samlingsnamnet för användandet av modern informations- och kommunikationsteknik inom socialtjänst, vård och omsorg. eHälsa ökar invånarnas möjligheter att vara delaktiga och medskapande samtidigt som processer i verksamheten kan optimeras och utvecklas.

I januari 2013 hölls den första gemensamma konferensen i regionen under rubriken eHälsa. Konferensen vände sig till politiker, beslutsfattare och ansvariga tjänstepersoner inom kommun och landsting. Dagen blev mycket uppskattad för dess innehåll.

Gästande föreläsare till konferensen är Lennart Jonasson Tf Programägare eHälsa SKL, Britt-Marie Horttana Vårdprocesstöd LoVS Örebro läns landsting och Lisbeth Lindahl Projektledare Gemensamma informationsstrukturer Region Halland. Under eftermiddagen kommer exempel från verksamheterna att visas upp bl.a. hälsorummet i Slussfors, teknik i hemmet och aktiviteter bland seniorer. Ladda ner program för dagen här, Konferens eHälsa program

Skriv ut

3 februari, 2014 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Bilagor

 • Anmäl dig här!

  Lars Eriksson
  E-samordnare
  Region Västerbotten
  lars.eriksson@regionvasterbotten.se
  070-374 95 54

Kommentarer