Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

2015-11-25 Välfärdsteknik – Hur kommer vi igång med vårt eget arbete?

Välkommen till en dag med erfarenhetsutbyte och diskussioner kring införande av välfärdsteknik i den kommunala verksamheten.

 

Välkommen till en dag med erfarenhetsutbyte och diskussioner kring införande av välfärdsteknik i den kommunala verksamheten.

Denna dag vänder sig till dig som tänker att digital teknik borde kunna förbättra trygghet, service och delaktighet för brukarna i din kommun, men som känner att det är svårt att veta var man ska börja och vad man ska tänka på för att införandet och verksamhets-anpassningen ska bli så smidig som möjligt.

Västerås stad var först ut i Sverige att använda sig utav välfärdsteknik och detta arbete startade redan år 2007. Under denna dag berättar de om sin resa, och specifikt presenteras projekt ”Välfärdsteknologi på äldreboende” som drivs av Västerås stad sedan hösten 2013. Projektet delar bl a med sig av sina erfarenheter kring arbetet med trygghetsskapande teknik och förändringar i boendemiljön, och hur denna metod gjort det möjligt att minska begränsningsåtgärder för personer med demenssjukdom. Både projektledning från Västerås stad och en representant från Klockarkärlekens gruppboende kommer att delta.

Skellefteå kommun har under det senaste året testat olika typer av digitala tjänster för hemmaboende brukare – primärt kamera för tillsyn nattetid – och de kommer att dela med sig av sina erfarenheter.

Robertsfors kommun har under de senaste sex åren använt sig av GPS-spårsändare för att möjliggöra för personer med begynnande demens att röra sig fritt utomhus och kommer att berätta mer om detta.  

Program

8.30 Kaffe och mingel

9.00 Introduktion av dagen

9.15 Västerås stad

10.40 Bensträckare

10.50 Skellefteå kommun

11.45 Robertsfors kommun

12.00 Lunch

13.00 – 15.00 Workshop med diskussioner och presentationer

Diskussionsfrågor

  • Vilka är de största hindren för att komma igång med det egna arbetet?
  • Vilka personalkategorier behöver involveras?
  • Hur går man tillväga på bästa sätt för att involvera dessa personalkategorier?
  • Implementering i ordinarie verksamhet, breddinföra/skala upp, vad måste man tänka på?

Sista anmälningsdag: måndagen den 16 november

Skicka frågor till: nina.sundstrom@vll.se

Anmälan gör här!

Skriv ut

14 oktober, 2015 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Bilagor

Kommentarer