Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Digitala Västerbotten satsar på e-lärande

Styrgruppen för Digitala Västerbotten har beslutat att tilldela en halvtids resurs för att arbeta med e-lärande inom projektet. Förhoppningen är att inom kort upprätta ett regional nätverk med de som arbetar med e-lärande i länet.

Det finns en stor potential i e-lärande i Västerbotten, oberoende av tid och rum kan anställdas kompetens höjas till en lägre kostnad och mindre resande innebär även mer tid till annat – och inte minst en minskad påverkan på miljön. Distanslärande via e-tjänster är något som redan används flitigt inom till exempel landstingen (se lärandelandsting.se) och nu är förhoppningen att Västerbottens kommuner ska göra e-lärande till ett smidigt, enkelt och effektivt verktyg i vardagen.

Första steget, när en ny samordnare är på plats, är att inventera de insatser som redan görs och sedan upprätta ett nätverk med alla de som jobbar inom området länet. Det blir viktigt att undersöka hur kommunerna tillsammans kan samarbeta och använda varandras e-läranderesurser och om möjligt upprätta gemensamma kurser.

Skriv ut

16 oktober, 2017 |
Emil Hägglund
Emil Hägglund

Kommentarer