Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Kontakt
Lyssna

E-hälsa

Delprojektet E-hälsa inriktar sig på insatser för att höja kvaliteten och effektiviteten inom hälsa, vård och omsorg med digital teknik för att öka invånarnas delaktighet och medverkan i den egna vården med bibehållen integritet och säkerhet.

Den digitala utvecklingen hos kommun och landsting inom vårdområdet behöver samordnas och vi kommer därför att arbeta både på nationell och regional nivå för att samordna kompetensen hos projektdeltagarna och sprida information och kunskap.

Delprojektet kommer under 2017 att arbeta med införandet av tillsynskamera och tillsammans med Lycksele kommun, inspirera kommuner inom regionen med fokus på R8 – Inlandskommuner i samverkan, till samverkan.

Projektet kommer även att samordna information och kunskapsöverföring och ta stöd av den erfarenhet som finns inom de samverkande kommunerna i regionen som är med i LEDA. Samordnas ska även en pilot som planeras av Västerbottens läns landsting på en vårdavdelning. Man vill se hur olika sensorer kan skapa en större trygghet både för patienter och personal. Projektledare för delaktiviteten eHälsa under 2017 är Nina Strandgren.

Porträtt av Nina. I bakgrunden en suddig vitergata i Umeå och i förgrunden står Nina med vinterjacka och färglada glasögon.

Nina Strandgren, projektledare Digitala Västerbotten E-Hälsa

nina.strandgren@regionvasterbotten.se  

Uppdaterad 8 mars, 2017 kl 10:30 av Andreas Skog