Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Kommuner i Västerbotten är digitala förebilder

Tre av länets kommuner har blivit utvalda att delta i SKL:s förändringsledningsprogram LEDA för smartare välfärd, vars syfte är att öka hastighet, nytta och kvalitet i införandet av digitala lösningar i offentlig sektor.

Det är Nordmaling och Umeå kommun som tillsammans med åtta andra kommuner är utvalda inom inriktningen “Skola och lärande i en digital värld” och Skellefteå kommun är tillsammans med nio andra kommuner utvalda som ett gott exempel inom området “Hälsa och omsorg i en digital värld”.

Programmet ska identifiera, beskriva och sprida vad som möjliggör utveckling, och vad som kan stå i vägen. Genom ökad förståelse för vad som utmärker ett lyckat införande av ny teknik avser programmet att gynna vidare utveckling inom alla kommuner.

Det är ett gott betyg för Västerbotten att vi har med tre kommuner i LEDA för smartare välfärd, menar Andreas Skog och Lena Plyhm Forshell, projektledare för Digitala Västerbotten. Vi kommer att följa processen på nära håll i och med att vi deltar i projektgruppen för Nordmaling och Skellefteå. Förhoppningsvis kommer alla kommuner i länet att få ta del av de resultat som kommer ut från LEDA-projektet under 2017.

Projektet kommer att direktsända föreläsningar från de månatliga sammankomsterna och den första träffen är 26 september.

Läs mer på SKL:s webbplats eller i Facebookgruppen
https://skl.se/ledaforsmartarevalfard
https://www.facebook.com/groups/LEDA.OPEN/

Direktsändning 09.30 26/9
http://j.mp/LEDA1-live

Skriv ut

20 september, 2016 |
Emil Hägglund
Emil Hägglund

Kommentarer