Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
En dator står på ett bord och visar grafer och statistik. I hörnet på bilden står det inbjudan mot en orange bakgrundsfärg.
Lyssna

Omvärldsbevakning och analys av e-tjänsteplattform

Välkommen till en träff där vi tillsammans omvärldsbevakar och undersöker marknadens erbjudanden av verktyg och plattformar inom e-tjänsteområdet.

Projektet Digitala Västerbotten syftar till skapa förut- sättningar för att öka antalet digitala tjänster i regionen. En viktig förutsättning som lyfts fram i olika sammanhang är möjlighet till att nyttja gemensamma plattformar. Därför vill vi bjuda in till en dag där vi tillsammans omvärldsbevakar och ser vad marknaden har att erbjuda inom området. Vi ser detta som en utgångspunkt för samverkan och fortsatt utveckling inom området digitala tjänster.

Datum 2016-10-10/11

Till träffen har vi försökt välja ut de leverantörer som har est antal kommunkunder inom området och bett dem visa sina respektive e-tjänsteplattformar. De leverantörer som kom- mer är:

• Abou ”Automaten”
• Nordicpeak ”OpenE-platform” • Selfpoint ”Selfpoint”
• Artvise ”Artvise e-tjänst

Leverantörerna kommer bland annat redogöra hur deras e-tjänsteplattformar fungerar med avseende på funktionalitet, användarvänlighet, tillgänglighet, säkerhet samt även vilka integrationer som är möjliga och hur systemet kan driftsättas.

Under dagen kommer vi sedan, utan leverantörernas närvaro, ges möjlighet att diskutera vad vi tillsammans skulle kunna uppnå med dessa verktyg/plattformar.

De kommuner som sedan tidigare har en kravspecifikation framtagen för denna typ av processtöd bör titta igenom om specifikationen behöver uppdateras inför leverantörsträffarna.

Länk till anmälningsformuläret hittas här.

Eventuellt boende bokar var och en själv.
Om boende bokas hos Hotell Lappland erhålls rabatt vid uppvisande av konferensnamnet ”Digitala Västerbotten”.

Skriv ut

6 september, 2016 |
Emil Hägglund
Emil Hägglund
 • INFORMATION

  Datum: 10-11 okt
  Plats: Lycksele Hotell Lappland

  Måndag 10 oktober
  12:00 – Start med lunch
  19:00 – Gemensam middag

  Tisdag 11 oktober
  08:00 – Start
  14:30 –Avslut med fika

  Inbjudan riktar sig till dig som på ett eller annat sätt arbetar med utveckling av digitala tjänster ex från IT perspektiv, som kommunikatör/webbutvecklare, kvalitets-verksamhetsut- vecklare eller verksamhetschef.

  Sista anmälningsdag är 4 oktober.

Kommentarer