Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Uppdatering kring e-tjänstesamverkan och implementeringen av Open ePlattform

Skellefteå, Vännäs och Vilhelmina tillsammans med Nordic Peak är igång med implementeringen av e-tjänsteplattformen Open ePlattform. Arbetet löper på bra och Skellefteå räknar med att vara igång i slutet av januari för att därefter inleda produktionen av e-tjänster.

Införandeprojektet innehåller ett antal faser som varje kommun kommer gå igenom. Inledningsvis behöver en del pappersjobb ordnas med, det handlar om avtal och certifikat för att plattformen ska kunna använda sig av olika funktioner – som exempelvis betallösningar och system för att samla in person- och företagsuppgifter.

Därefter behöver den egna grafiska profilen implementeras, det vill säga hur man vill att plattformen och e-tjänsterna ska se ut i respektive kommun.
När alla avtal är på plats går man igenom fasen som innebär att få tekniken på plats. Plattformen installeras, kopplas mot olika tjänster och får sin fulla funktion. Avslutningsvis genomgår berörda administratörer och handläggare en utbildning i Open ePlatform som leds av Nordic Peak.

 

För mer information: 
julia.landsell@skelleftea.se

Skriv ut

21 december, 2017 |
Emil Hägglund
Emil Hägglund

Kommentarer