Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Utbildningen Den Digitala Resan avklarad

Den digitala resan är en utbildning för ledande tjänstepersoner inom Region 8 som Digitala Västerbotten har genomfört tillsammans med projektet AC Lyftet 2.0. Syftet med utbildningen var att utveckla kompetens för att leda och verka för innovation och digitalisering inom Region 8.

Deltagarna träffades under tre heldagar under 2017 för att få ny kunskap och för att lära av varandra. Andreas Skog från Digitala Västerbotten har hållit trådarna men föreläsare från Stocksholms stad, Nordmalings kommun och Skellefteå kommun har bidragit med goda exempel och insikter om digitaliseringens möjligheter och utmaningar.

Mellan varje fysisk träff har arbetet i de lokala arbetsgrupperna fortskridit med workshops om digitalisering och att mäta kommunens digitala mognad. Utbildningen har nått 40 personer inom Region 8 och kommentarerna från deltagarna belyser vikten av samverkan inom digitaliseringsområdet:

“Jag tycker bredden på Innehållet har varit bra samt att man fått lyssna på hur andra har gjort.”
“Toppenbra med utbyte, att få höra om andras resor och erfarenheter.”
“Samverkan krävs inom detta område.”

– Det är fantastiskt att se hur de frågor vi har arbetet med i utbildningen diskuteras och arbetas med ute i kommunerna. Region 8 har verkligen ökat sin förmåga att hantera den förändring som digitaliseringen innebär, säger Andreas Skog, projektledare med ansvar för Digital kompetens och ansvarig för utbildningen.

Inför 2018 kommer nätverket mellan arbetsgrupperna och deras kontaktpersoner att fortsätta arbeta med digitaliseringsfrågor i sina respektive kommuner med stöd av Digitala Västerbotten. Förhoppningsvis kan kommunernas ledningsgrupper erbjudas fortsatt utbildning för att leda digital transformation.

Se den sammanfattande presentationen här.

Skriv ut

21 december, 2017 |
Emil Hägglund
Emil Hägglund

Kommentarer