Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Välkommen till e-Arkivkonferens

Västerbottens första e-Arkivkonferens tar greppet om framtidens ökade efterfrågan på digital information som är säker, hållbar och lättillgänglig. Välkommen till Lycksele den 6 oktober.

För information och redogörelse vad dagen resulterade i se denna länk.

I ett digitaliserat samhälle ställs högre krav på tillgång till service och information, inte minst via Internet. Den digitala utvecklingen innebär även att vi på ett säkert sätt måste kunna ta hand om den information som skapas och kommer elektroniskt – i ett e-Arkiv.

e-Arkiv är en del av det stora projektet ”Digitala Västerbotten” och syftar till att utreda möjligheterna att etablera ett projekt med avsikt att införa en länsövergripande e-Arkivslösning, -tjänst och -förvaltning för förbundets medlemmar.

Medverkande

Caspar Almalander, nationell samordnare för e-Arkiv vid SKL, berättar om vad e-arkiv är, varför det är angeläget och vilken nytta kommuner och landsting kan ha av det. Var börjar man, vad ska man tänka på och vilka ska involveras?

Mats Porsklev, förbundschef på kommunalförbundet Syd- arkivera, berättar om varför förbundet bildades, vilket upp- drag de har och om villkor för anslutning till förbundet.

Isak Nyberg, verksamhetsstrateg på Skellefteå kommun, berättar om dokumenthantering, informationssäkerhet och den kommande dataskyddsförordningen samt legala aspek- ter med bevarande av information i ”molnet”.

Inbjudan riktar sig till förtroendevalda i kommuner och region, chefer i kommuner och region samt övriga berörda tjänstemän.

Vi ses på Hotell Lappland i Lycksele den 6 oktober.
Sista anmälningsdag är 30 september.

Anmäla till konferensen hittas här.

Ladda ner inbjudan som PDF.

För mer information
kaj.backman@regionvasterbotten.se

 

Skriv ut

16 september, 2016 |
Emil Hägglund
Emil Hägglund
 • PROGRAM
  09:00 Kaffe/te + macka serveras
  09:30 Välkomstord och information, Kaj Backman, RV
  09:40 Caspar Almalander, SKL
  11:00 Bensträckare
  11:15 Mats Porsklev, kommunalförbundet Sydarkivera
  12:00 Lunch
  13:00 Isak Nyberg, verksamhetsstrateg, Skellefteå kommun
  13:45 Bensträckare
  14:00 Diskussion kring hur vi ska gå vidare
  Läget i Västerbotten och nästa steg
  14:30 Kaffe/te/ ka, fortsatt diskussion i mindre grupper
  15:00 Avslutning

Kommentarer