Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Gemensam regional plattform för video- och distansmöten i Västerbotten

Nu står det klart att Region Västerbottens väljer Mindspace Group AB som leverantör av lösning för digitala möten med ljud och video de kommande tre åren – detta efter att Region Västerbotten samordnat en gemensam regional upphandling för länets kommuner, Örnsköldsviks kommun samt 26 regionala och kommunala bolag.

Videomötet är ett bra komplement till fysiska möten eftersom mindre resande är positivt för miljön samt att det medför effektiviseringar på flera plan i en organisation – inte minst i form av effektivare arbetstid och ett smartare användande av skattemedel.

– Att hitta en kraftfull och lättanvänd tjänst är avgörande för oss eftersom resfria möten är en naturlig del av vår vardag och en pusselbit i att göra vår organisation mer hållbar. Tekniken får inte krångla och kvaliteten på både bild och ljud måste hålla måttet för att distansmötet ska väljas som komplement till det fysiska mötet. Vi är därför mycket positiva till att Mindspace Groups tjänst valts efter en mycket ingående och noggrann upphandlingsprocess, säger Kaj Backman, projektledare vid Region Västerbotten och för den regionala arbetsgruppen gällande upphandlingen av distansmötestjänsten.

Upphandlingen har satt höga krav på leverantören då molntjänsten ska vara alltifrån plattformsoberoende, lättbegriplig och intuitiv. Andra viktiga krav som ställts är möjligheten att vara med på ett möte via mobilen, att enkelt kunna spela in, lagra och dela möten med andra samt att kunna bjuda in till unika mötesrum som användarna sedan kan administrera.

– Vi är både glada och stolta över att få möjlighet att leverera vår lösning till länets kommuner, regionala och kommunala bolag samt Örnsköldsviks kommun de kommande tre åren. Lösningen är en molntjänst där mötesdeltagare med olika geografiska placeringar enkelt kan ansluta sig till en plattformsoberoende tjänst för digitala möten, säger Christian Wåhlin, VD vid Mindspace Group AB.

Antalet invånare i Västerbotten och i Örnsköldsviks kommun utgörs av närmare 320 000 personer. Antalet anställda i kommuner och kommunala bolag som berörs av upphandlingen motsvarar ungefär 30 000 personer.

För mer information
Kaj Backman, projektledare, Region Västerbotten
kaj.backman@regionvasterbotten.se
070-616 57 47

Skriv ut
16 juni, 2017 |
Emil Hägglund
Emil Hägglund

Kommentarer