Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Get Online Week 2013 i Vilhelmina

I dag börjar Get Online Week, en digital delaktighetskampanj som pågår mellan 18-24 mars i hela Europa. Studiefrämjandet i Södra Lappland är en av arrangörerna.

I dag börjar Get Online Week, en digital delaktighetskampanj som pågår mellan 18-24 mars i hela Europa. Studiefrämjandet i Södra Lappland är en av arrangörerna.

I Sverige kommer 111 partners att genomföra hundratals aktiviteter inom Get Online Week. I Vilhelmina erbjuds bland annat prova-på-tillfällen med dator/surfplatta/mobil och hjälp med e-post, Facebook-konto och lånekort på internet.

Målgruppen är de som vanligtvis inte är digitalt delaktiga, till exempel asylsökande, unga vuxna ensamkommande ungdomar, kvotflyktingar, kärleksinvandring och anhöriginvandring.

Studiefrämjandet i Södra Lappland är dessutom en av vinnarna i filmpitchen som utlysts av Digidel. Vinsten innebär att ett filmteam från Digidel kommer att besöka Vilhelmina för att dokumentera Get Online Week 2013. De andra vinnarna är Botkyrka Kommun och Jönköpings Stadsbibliotek.

Läs mer

Get Online Week i Sverige

Schema Get Online Week i Vilhelmina

”Leva och bo i Sverige”, sida som håller på att utvecklas av Studiefrämjandet i Södra Lappland för ökad digital delaktighet.

Digidel2013 på Facebook

Skriv ut
18 mars, 2013 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström
  • I Sverige arrangeras Get Online Week av Digidelen kampanj som verkar för ökad digital delaktighet. Kampanjens mål är att med gemensamma krafter få ytterligare minst 500 000 svenskar att börja använda Internet innan utgången av år 2013.

    Digidel vill även bidra till att de som redan är på nätet blir ännu bättre på att ta tillvara möjligheterna som Internet erbjuder för att underlätta vardagssysslor, vara delaktig i samhällsutvecklingen, få en bättre vård och omsorg, större möjlighet till arbete och en bättre utbildning.

    Länsbiblioteket i Västerbotten deltar i Digidel 2013.

     

Kommentarer