Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Hälsorum i Slussfors

Via en videolänk får vi höra Sara Lirell-Stenman verksamhetschef, Storumans sjukstuga, Västerbottens läns landsting berätta om hur Hälsorummet i Slussfors användes.

Via en videolänk får vi höra Sara Lirell-Stenman verksamhetschef, Storumans sjukstuga, Västerbottens läns landsting berätta om hur Hälsorummet i Slussfors användes.

Hälsorummet som bara har varit öppet i drygt tre månader används främst för provtagningar till exempel kontroll av mängden blodförtunnande medel, blodtryck, blodsocker och vikt. Apparaterna har kontakt med sjukstugan i Storuman.

– Vi sparar tid och besvär på mindre resor, men vi vet att många vill åka till sjukstugan och kombinerar besöket med att handla och uträtta andra ärenden, säger Sara Lirell-Stenman.

Hälsorummet används även för skolsköterska och möten på distans. Tanken är också att använda vårdrummet i fler sammanhang, exempelvis skulle den avancerade tekniska utrustningen kunna användas för undervisning.

– Men vi hoppas att det snart blir fler vårdrum i norra Sverige, då kan vi utvärdera och utveckla användningen efter vad medborgarnas önskemål, säger Sara Lirell-Stenman.

Se den inspelade länken och dialogen med konferensen i Umeå. På plats i Storuman blir det akuta sjukdomsfall i direktsändning.

Info om Hälsorum i Slussfors.

Skriv ut

15 mars, 2014 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer