Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Invigning av eRum för ökad digital tillgänglighet

Den under vecka 50 invigs två digitala servicecenter, eRum, i Storuman och Tärnaby, där personer med behov av handledning i digitala ärenden ska få hjälp.

Projektet kommer att vara en blandning mellan uppsökande verksamhet och att ha servicecenter öppna för vem som helst i Åsele, Storuman och Lycksele kommuner. Under början av vecka 50 invigs eRumen i Storuman och Tärnaby.

Konkret innebär eRUM att det kommer att finnas en person på biblioteket i Storuman och en person på Folkets Hus i Tärnaby som ska hjälpa de som inte har möjlighet att ta del av alla de digitala tjänster som erbjuds, till exempel Skatteverket och Arbetsförmedlingen, Vårdguiden, beställa biljetter, hantera appar eller läsa tidningen. eRum är ett pilotprojekt inom som utgår från Länsbiblioteken i Västerbotten som är en del av Region Västerbotten. Satsningen pågår i tre år, mellan 2017-2019.

Digitaliseringsminister Peter Eriksson kommenterar satsningen på eRum i Västerbotten:

– Det här handlar om att vi måste bygga en infrastruktur som täcker hela Sverige- som täcker Västerbottens inland lika väl som Stockholms centrum- och som gör att alla människor känner att de kan vara med på den båt som heter framtiden och som vi är på väg till.

Vad: Invigning av två eRum

Var: Biblioteket i Storuman och Folkets hus i Tärnaby

Tid: Storuman den 11/12 kl.12.00 (program med talare) och Tärnaby 12/12 kl. 12.00

Finansiärer av satsningen är Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF), Region Västerbotten/länsbiblioteket i Västerbotten och kommunerna Storuman, Åsele och Lycksele.

För mer information:

Rebecca Eriksson

Projektledare Digitala servicecenter Västerbotten

070-579 57 70, rebecca.eriksson@regionvasterbotten.se

Presskontakt:

Micaela Löwenhöök

Kommunikatör opinionsbildning

070-316 37 01, micaela.lowenhook@regionvasterbotten.se

Skriv ut

8 december, 2017 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök

Kommentarer