Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

IT-baserade verktyg i praktiken

Tommy Norman, projektledare och Patrik Ågerlind, tekniksamordnare vid Vännäs HemvårdsCenter, berättar om hur de utvecklat och använder digital teknik som arbetsverktyg.

Tommy Norman, projektledare och Patrik Ågerlind, tekniksamordnare vid Vännäs HemvårdsCenter, berättar om hur de utvecklat och använder digital teknik som arbetsverktyg.

Patrik hade idéerna och han har fått fria händer att utveckla något som vi insåg skulle vara väldigt användbart. Det handlar om att stimulera eldsjälar som finns i våra verksamheter, säger Tommy Norman.

Patrik Ågerlind beskriver en app i mobilen har underlättat hemtjänstens arbete.

– Man loggar in, redovisar passets arbete, utkvittering av nycklar till brukare och bilar, lämnar direkt meddelande om något praktiskt som behöver åtgärdas, exempelvis beställning av förbrukningsmaterial. Efter införandet av appen har alla bilnycklar återfunnits och lappar med meddelanden har helt försvunnit. Appen innebär även att man kan följa kollegornas arbete och kan kontakta varandra utan att leta efter telefonnummer.

– Ny teknik måste underlätta och får aldrig bli något som tar mer tid eller mer resurser, avslutar Tommy Norman.

Läs slutrapport för projektet Vännäs HemvårdsCenter: http://www.skl.se/MediaBinaryLoader.axd?MediaArchive_FileID=a58d9409-14d2-4363-9842-ead28ab0ae8c&FileName=18.Vännäs+HemvårdsCenter+Projektets+slutrapport.pdf

Skriv ut
15 mars, 2014 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Bilagor

Kommentarer