Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Skellefteåkommunens app ”Mitt Skellefteå” är nominerad till GötaPriset

”Mitt Skellefteå” är en kostnadsfri app för smartphones som bygger på en mix av det bästa både från mobilteknik och webbteknik.

”Mitt Skellefteå” är en kostnadsfri app för smartphones som bygger på en mix av det bästa både från mobilteknik och webbteknik. I dagsläget finns flera olika av kommunens tjänster kopplat till appen bland annat källsortering, olika öppettider och en interaktiv skolmattjänst, där eleverna direkt efter lunchen kan tycka till om maten på sin skola.

– Jätteroligt att kommuns app får den här uppmärksamheten, säger Per Dinborn, verksamhetsstrateg på Skellefteå kommun. Den här utvecklingen av appen gör att vi i kommunen kan spara mycket tid och pengar när vi ska fortsätta utveckla våra mobila tjänster, Vi kan fortsätta att kontinuerligt bygga tjänster i appen utan att behöva uppdatera hos Appstore och Google Play. Vi kan välja att utveckla tjänster själva och vi får också ett större utbud av utvecklare som kan bygga tjänster i framtiden, säger Per Dinborn.

Bakom utvecklingen av ”Mitt Skellefteå” står Skellefteåföretaget Hello Future som utvecklar koncept, designar och bygger digitala tjänster åt företag och organisationer.
– Utmaningen var att hitta en effektiv och framtidssäker väg för Skellefteå kommun att leverera tjänster via medborgarnas mobiler utan att hamna i en fälla där man är beroende av en leverantör för att utveckla nya tjänster, säger Leif Rehnström, Hello Future. Mobilen är ju också vår mest personliga plattform, så därför var det viktigt att användarna ska kunna anpassa ”Mitt Skellefteå” med just de tjänster som är relevanta för en själv, säger Leif Rehnström.

Varför satsar kommunen på mobila tjänster?
– Vårt mål är att göra vardagen enklare för alla som bor i Skellefteå, säger Marie Larsson chef för kvalitet och förnyelse i Skellefteå kommun. Vi är medvetna om att kraven på personligt anpassad service och tjänster hela tiden ökar, och idag förväntar sig människor helt enkelt att kunna ta del av många tjänster direkt och under dygnets alla timmar, var de än befinner sig, säger Marie Larsson.

De 48 nominerade projekten kommer att presenteras på Kvalitetsmässan den 19-21 november på Svenska Mässan i Göteborg. Kvalitetsmässan är Europas största konferens och fackmässa om verksamhets- och samhällsutveckling. Kommunappen ”Mitt Skellefteå” har under hård konkurrens valts ut bland 241 insända bidrag. GötaPriset har sedan 1989 delats ut till Sveriges bästa utvecklingsprojekt i offentligt sektor. Förutom äran belönas det vinnande projektet med en prischeck på 150 000 kronor.

Skriv ut

5 februari, 2013 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström
  • Fakta om GötaPriset
    Vinnaren av GötaPriset utses av en jury bestående av Bengt Delang, stadsdirektör Göteborgs Stad, Ann-Sofi Lodin, regiondirektör Västra Götalandsregionen, Per-Arne Andersson, direktör Sveriges Kommuner och Landsting, Annika Lundius, vice vd Svenskt Näringsliv, Jerry Karlsson, vd SIQ, Annika Elias, ordförande Ledarna, Lars Bäckström, landshövding Länsstyrelsen i Västra Götaland, Åsa Lindh, generaldirektör Svenska ESF-rådet, och Sven Wiberg, direktör Kvalitetsmässan.

    Bakom GötaPriset står Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Sveriges Kommuner och Landsting, Svenskt Näringsliv, Institutet för Kvalitetsutveckling – SIQ, Innovationsrådet, Ledarna, Länsstyrelsen i Västra Götaland och Svenska ESF-rådet.

    Här finns alla nominerade projekt: www.kvalitetsmassan.se

Kommentarer