Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Västerbotten är bäst på Twitter

Västerbottens kuriren skriver på vk.se att en undersökning visar att Västerbottningarna är de bästa twittrarna i Sverige. Bland de twittrarna som räknas upp arbetar två på Region Västerbotten.

Västerbottens kuriren skriver på vk.se att en undersökning visar att Västerbottningarna är de bästa twittrarna i Sverige. Bland twittrarna som räknas upp arbetar två på Region Västerbotten.

Två av Region Västerbottens medarbetare hör till de största twittrarna i Västerbotten. Detta skriver Västerbottens kuriren om på vk.se den 19 september i en artikel som handlar om att Västerbottningarna ligger lång framme bland de som twittrar i Sverige.

Det hela bygger på en undersökning som Carat Sweden sammanställt statistik och presenterat det i en karta över Sverige som visar de twittertätaste länen. Mikael Hansson, själv en av de största twittrarna och  kommunikatör på Infotech Umeå, menar i artikeln att han inte är förvånad och tror att det beror på att västerbottningarna, speciellt ungdomarna, är framåt i sociala medier och att det också beror på universitetet.

Vilka på Region Västerbotten twittrar då så att de finns med i listan? Jo, det är kommunikatörerna Axel karlsson @axljka och Ingela Hjulfors Berg @HjulforsBerg. Mikael Hansson på Infotech hittar du som @mikael108

Läs mer på

vk.se

dagensmedia.se

 

Skriv ut
20 februari, 2013 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström
  • Region Västerbotten i sociala medier
    Region Västerbotten använder aktivt sociala medier för att enkelt och direkt kunna kommunicera på en plats där allt fler människor finns. Den egna utvärderingen av Region Västerbottens deltagande i Almedalsveckan 2012 visar ett stort genomslag i sociala medier.

    Utvärderingen visar bland annat mycket stort engagemang hos de som twittrade om Region Västerbotten i Almedalen. Totalt 488 tweets skrevs under hashtagen #vbtn2012.

    Under Almedalsveckan lades totalt 68 inlägg ut på Region Västerbottens Facebook-sida. Många inlägg genererade stort intresse, flera kommentarer och delningar. Populärast var albumet Västerbottensmingel i Almedalen.

    Region Västerbotten blev också nominerade till priset Hetast i Almedalen av PR-byrån Westlanders under Almedalsveckan 2012.

Kommentarer