Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Västerbotten kammar hem ledande roll i bredbandsbranschen

Under Svenska Stadsnätsföreningens årskonferens i Jönköping 21-22 mars 2017 utnämndes Skekraft Bredband, Skellefteå, till “Årets Stadsnät”, och Robertsfors kommuns projektledare Per Alm utsågs till “Årets Bredbandsfrämjare”.

Svenska Stadsnätsföreningen premierar varje år förtjänstfulla insatser i bredbandsbranschen. I samband med föreningens årskonferens tog Västerbotten hem två av titlarna. Skellefteå kraft Bredband utsågs till “Årets stadsnät”.

– I Skellefteå har stadsnätet haft modet att ta nya grepp för att höja kvaliteten i nätet. Genom att i organisationen skilja på drift och nätutbyggnad visar Skellefteå Kraft Fibernät att det inte bara handlar om att bygga nät, utan även om att driva det på ett kvalitetssäkert sätt, säger Jörgen Svärdh, ordförande Svenska Stadsnätsföreningen.

Per Alm, projektledare för bredband i Robertsfors kommun fick även utmärkelsen som “Årets Bredbandsfrämjare”.

– Per Alm har med stort engagemang och kunskap fibrerat stor del av kommunens landsbygd. Tillsammans med Robertsfors kommun har han sedan mitten av 2000-talet drivit stora bredbandsprojekt. Säger Eva-Marie Marklund, Bredbandskoordinator Region Västerbotten.

För mer information:

Eva-Marie Marklund
Bredbandskoordinator
eva-marie.marklund@regionvasterbotten.se
070-585 05 76

Skriv ut

23 mars, 2017 | Olivia Collin
  • Svenska Stadsnätsföreningen, SSNf, är en bransch- och intresseorganisation som representerar stadsnät i 190 kommuner och 130 leverantörer av tjänster och utrustning inom bredbandsområdet. Föreningen företräder därmed en absolut majoritet av de aktörer som aktivt investerar i ny modern infrastruktur för bredband i Sverige. Svenska Stadsnätsföreningens vision är att det digitaliserade samhället har en fullt utbyggd bredbandsinfrastruktur som tillgodoser det digitala behovet, under dygnets alla timmar. Framtidens samhälle ska också ha förmågan och de verktyg som krävs för att använda digitala tjänster oavsett om det är inom ramen för privatlivet, i arbetet eller inom välfärden.
    Läs mer om Svenska Stadsnätsföreningen: www.ssnf.org

Kommentarer