Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Exportfokus i inlandet

Projektet Invest in Västerbotten satsar nu stort på att få fler företag från Västerbottens inland att söka internationella affärer.

Under veckan besöker projektet Invest in Västerbotten (IVB) företag i Malå, Sorsele, Vilhelmina, Dorotea, Åsele och Lycksele för att locka fler små och medelstora företag att satsa på export.

– Vi har uppmärksammat att det finns en stor potential i de små- och medelstora företagen i inlandet, där flera har produkter och tjänster som kan tilltala en internationell marknad, säger Aurora Pelli, projektledare för IVB vid Region Västerbotten. Därför gör vi den här turnén, för att stötta företag och ge dem medel att ta nästa steg i sin utveckling.

Invest in Västerbotten är ett projekt med syfte att hjälpa små- och medelstora företag i Västerbotten att finna internationella samarbetspartners och investerare. Projektet bistår med branschspecialiserad affärscoachning, men också med ekonomiska medel för att företag ska kunna resa och delta vid internationella mässor där potentiella kunder finns.

25 företag har redan tagit del av projektets erbjudande, där de flesta nått goda resultat.

– Det är glädjande att se vilken skillnad projektet kunnat göra, säger Aurora Pelli. Företagen vittnar om att de vidgat sina kontaktnät, slutit affärer och till och med etablerat verksamheter i andra länder. Invest in Västerbotten är unikt på det sättet, det är ett mycket konkret projekt där vi ser utveckling direkt hos företagen.

Projektet vänder sig till ett antal prioriterade områden, bland annat digitala tjänster, life science, upplevelsenäringarna, teknik- och tjänsteutveckling inom industrin. Urvalet grundar sig i de näringar där Västerbotten har stark och särskild kompetens. Projektet bidrar på så vis till att stäkra internationaliseringen av hela länet, då man satsar på det från länet som kan stå extra konkurrenskraftigt på en internationell marknad.

För mer information:

Aurora Pelli

Projektledare IVB, enheten för näringsliv och samhälle

070-611 57 77, aurora.pelli@regionvasterbotten.se

Ulf Blomqvist

Projektkoordinator, enheten för näringsliv och samhälle

070-557 57 42, ulf.blomqvist@regionvasterbotten.se

Presskontakt:

Micaela Löwenhöök

Kommunikatör IVB

070-316 37 01, micaela.lowenhook@regionvasterbotten.se

Skriv ut

7 november, 2017 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök

Kommentarer