Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Västerbotten satsar på fler utländska turister

Turistattraktioner från Västerbotten deltar vid den stora semestermässan Vakantiebeurs i Utrecht, Holland. Totalt deltar sex företag från turismnäringen i länet för att marknadsföra attraktioner och destinationer i Västerbotten för den internationella marknaden.

Vakantiebeurs, som funnits sedan 70-talet, är för yrkesverksamma från turist- och resebranschen och en konsumentmässa för dem som är intresserade av semestermål över hela världen.

Vid mässan finns reseorganisationer, turistbyråer och campingplatser som tillhandahåller information om destinationer och resealternativ. Mässan pågår från den 10 till 14 januari 2018.

Med stöd av Invest in Västerbotten deltar följande västerbottniska företag:

  • Granö Beckasin, hotellanläggning, Vindeln
  • Subarctic Incoming, destinations- och researrangör, Skellefteå
  • Forsknäckarna, forsränning och upplevelseföretag, Vindeln
  • Burträsk camping, camping, Skellefteå
  • Tärnaby fjällhotell, hotellanläggning, Storuman
  • Next of Quin, vandrarhem, Nordmaling

Invest in Västerbotten är ett regionalfondsprojekt som ska hjälpa små- och medelstora företag i Västerbotten att hitta internationella samarbetspartners och investerare. Projektet bistår med branschspecialiserad affärscoachning, samt stöd för att företag ska kunna delta vid internationella mässor där potentiella kunder och distributörer finns.

Vid mässan samlas företagen under flaggen ”Visit Västerbotten in Lapland”, tillsammans med Visit Sweden i mässans Sverigemonter. Företagen har redan bokade möten med flera internationella researrangörer, vilket skapar goda förutsättningar för affärer och att knyta nya kontakter.

Samtliga företag som deltar från länet tillhör specialiseringsområdet ”upplevelsenäringar” som är en prioriterad näringsgren i den regionala innovationsstrategin för 2014- 2020.

-Den västerbottniska turismen har mycket god potential att öka sin omsättning, säger Aurora Pelli, projektledare för Invest in Västerbotten. Under sommaren 2017 ökade de utländska turisterna med 5,4 procent. Att visa upp destinationer och aktiviteter på mässor som Vakantiebeurs är ett sätt att främja en fortsatt tillväxt inom länets turismföretag.

Över 40 företag från länet har hittills tagit del av Invest in Västerbottens insatser under 2017, och fler företag kommer att delta under våren 2018.

Läs mer om Invest in Västerbotten här.

För mer information:

Aurora Pelli

Projektledare IVB

070-611 57 77, aurora.pelli@regionvasterbotten.se

Ulf Blomqvist

Projektkoordinator, enheten för näringsliv och samhälle

070-557 57 42, ulf.blomqvist@regionvasterbotten.se

Presskontakt:

Micaela Löwenhöök

Kommunikatör IVB

070-316 37 01, micaela.lowenhook@regionvasterbotten.se

Skriv ut

3 januari, 2018 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök

Kommentarer