Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Västerbottensföretag till global elektronikmässan i Las Vegas

Genom projektet Invest in Västerbotten (IVB) deltar fem företag från länet vid CES-mässan i Las Vegas i början av januari. Detta är en del av företagens resa mot ökad närvaro på den internationella marknaden.

Genom projektet Invest in Västerbotten (IVB) deltar fem företag från länet vid CES-mässan i Las Vegas i början av januari. Detta är en del av företagens resa mot ökad närvaro på den internationella marknaden.

CES, Consumer Electronics Show, är en av världens största mässor för aktörer verksamma inom konsumentteknik och konsumentelektronik. Vid mässan, som pågår den 9-12 januari, samlas såväl små som stora företag från alla stora industrier tillsammans med innovatörer, beslutsfattare, konsumenter och media. Mässan anses vara en av världens främsta forum för tekniska innovationer.

Från Västerbotten deltar:

Gold Town Games, spelutvecklingsbolag, Skellefteå

APTUM, säkerhetsföretag, Umeå

Loogup, digital tjänst för fastighetsköp, Umeå

SES Nordic, digital marknadsföring, Vilhelmina

Trickfabriken, postproduktion för film, Skellefteå

Invest in Västerbotten är ett regionalfondsprojekt som ska hjälpa små- och medelstora företag i Västerbotten att hitta internationella samarbetspartners och investerare. Projektet bistår med branschspecialiserad affärscoachning, samt stöd för att företag kunna delta vid internationella mässor där potentiella kunder och distributörer finns.

Flera av företagen ser deltagandet vid mässan som ett bra sätt att utveckla verksamheternas tillväxtpotential.

– Några av företagen som åker till Las Vegas har redan affärsmöten inplanerade, medan andra ser möjlighet till produktutveckling genom att delta, säger Aurora Pelli, projektledare för IVB.

”Digitala tjänster” och ”kulturella och kreativa näringar” är två av projektets prioriterade specialiseringsområden som utgår från den politiskt antagna Innovationsstrategin för Västerbotten 2014-2020. Specialiseringsområdena anses ha särskilt goda förutsättningar att växa och stå konkurrenskraftiga på den nationella och internationella marknaden.

Över 40 företag från länet har hittills tagit del av Invest in Västerbottens insatser under 2017, och fler företag kommer att delta under våren 2018.

För mer information:

Aurora Pelli

Projektledare IVB

070-611 57 77, aurora.pelli@regionvasterbotten.se

 

Ulf Blomqvist

Projektkoordinator, enheten för näringsliv och samhälle

070-557 57 42, ulf.blomqvist@regionvasterbotten.se

 

Presskontakt:

Micaela Löwenhöök

Kommunikatör IVB

070-316 37 01, micaela.lowenhook@regionvasterbotten.se

 

 

Skriv ut
28 december, 2017 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök

Kommentarer