Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

​Vernissage för Glarfbjolol- studier i intersubjektivitet på Galleri Alva

Utställningen Glarfbjolol- studier i intersubjektivitet med konstnären Gabriel Bohm Calles har vernissage fredag 10 april kl.12.00 på Galleri Alva, Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Utställningen pågår fram till 5 maj.

Utställningen Glarfbjolol- studier i intersubjektivitet med konstnären Gabriel Bohm Calles har vernissage fredag 10 april kl.12.00 på Galleri Alva, Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Utställningen pågår fram till 5 maj.

Gabriel Bohm Calles utställning Glarfbjolol- studier i intersubjektivitet består av både performance och video. Han arbetar framför allt med kroppar i relation till specifika miljöer sociala virtuella och/eller geografiska, så som arbetsplatsen eller en specifik klass. Inspirerad av sina studier i den japanska dansformen butoh rör han sig i gränslandet mellan dans och performance. Skillnaden kan tyckas hårfin, men genom att använda kroppen som ett material för en konceptuell utforskning av erfarenheten försöker han föra i fokus den information som gör sig finns i dess rörelser. Konstnären kommer att närvara i utställningen varje dag.

Gabriel Bohm Calles, född i Bjursås 1980, har ställt ut och framfört verk i flera solo- och gruppsammanhang inkluderande ​24 spaces på Malmö Konsthall, ​Five Days Of Collective Attempts på Projektraum Bethanien, Berlin och som dansare med ​SU EN Butoh Company ett flertal gånger. 2013 nominerades han till​ Fredrik Roos-stipendiet som delas ut av Moderna Museet Malmö och Fredrik Roos stiftelse. Han är också en av grundarna av SITE, ett forskningsinitiativ för studier av intersubjektivitet vid Umeå Universitet. Läs mer på ​gabrielbohmcalles.com

Öppettider Galleri Alva, Norrlands universitetssjukhus, Umeå:

Måndag-torsdag kl. 10.00-16.00

Fredag kl. 10.00-14.00

För mer information, kontakta:

Sara Petersson
Konstassistent
sara.pettersson@vll.se
070-6757134
090-7857134 (konstarkiv)

Presskontakt: Ingela Hjulfors Berg, kommunikatör, Region Västerbotten, 070-231 93 22, ingela.hjulforsberg@regionvasterbotten.se

Skriv ut
7 april, 2015 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer