Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

1/25th of a second, when everything changes – utställning, Micael Norberg

– Jag har fotograferat min dotter en gång i timmen under 12 timmar. Det blir 12 fotografier. Inte tolv enskilda fotografier utan bild som tillsammans bildar ett sammanhang, säger Micael Norberg.
Vernissage 3 oktober kl.12.00, Galleri Alva, Norrlands universitetssjukhus

Vernissage 3 oktober kl.12.00
Galleri Alva, Norrlands universitetssjukhus
Måndag–torsdag kl.10-16 fredag 10

Utställningen heter ”1/25 del av en sekund när allt förändras” därför att ingenting är konstant. Allt förändras. Ett fotografi är fruktlöst försökt att fånga denna förändring. Men det går inte ens att hitta det ögonblick då skillnaden blir synlig. Det är alltid en förändring som pågår.

Pressbild: http://regionvasterbotten.se/wp-content/uploads/2014/09/Nytt-underlag-vernissagekort_Micael-Norberg_4.jpg

– Jag har fotograferat min dotter en gång i timmen under 12 timmar. Det blir 12 fotografier. Inte tolv enskilda fotografier utan bild som tillsammans bildar ett sammanhang, säger Micael Norberg.

Bilderna representerar en händelse. Där och då och efter denna tidpunkt har allt förändrats.

Micael Norberg försöker i sitt arbete som konstnär utforska och undersöka sin omvärld. Hans arbetssätt kan beskrivas som dokumentärt och det är på det sättet beskriver han sin omvärld. Micael Norbergs projekt är ofta avgränsade i någon form och har alltid utgångspunkt i en nära verklighet och är på så sätt nära knuten till hans vardag och de människor han har nära sig.

Micael Norberg är konstnär och bosatt i Umeå. Född 1969 och har fått sin konstnärliga utbildning från Konst Akademin i Trondheim, Konst Akademin, Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, i Den Haag samt sin Magister examen i fri konst från Konsthögskolan i Umeå.
Micael Norberg är lektor i fri konst och prefekt vid Konsthögskolan, Umeå Universitet.

CV: http://regionvasterbotten.se/wp-content/uploads/2014/09/micael_norberg.docx

För mer information
http://micaelnorberg.com/messagesfrom/
Landstingets konstansvariga Camilla Caster, telefon: 090 785 85 50, 070 256 88 25
Region Västerbottens konstkonsulent, Marielle Nylander, 090 16 57 96, 070-307 72 75

Presskontakt
Mariann Holmberg, kommunikatör, Region Västerbotten, 072 222 73 43, mariann.holmberg@regionvasterbotten.se

Fakta Alva kultur
Alva kultur är en del av Region Västerbotten och är ett centrum för kultur i vården vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå.
Alva kultur medverkar till att utveckla nätverk inom och mellan kultursektor och vårdsektor för att främja kulturell växtkraft, mångfald och ökad hälsa i Västerbottens län. Alva kultur samordnar, uppmuntrar till och arrangerar olika former av kulturupplevelser och aktiviteter och arbetar även med kultur i arbetslivet riktat direkt till personal inom landstinget.

Skriv ut
28 september, 2014 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer