Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

2013-04-26 Seminarium om nationella minoriteter

Alla som tillhör en nationell minoritet ska enligt språklagen ges möjlighet att lära sig, utveckla och använda sitt minoritetsspråk. Målet är att ge skydd åt Sveriges historiska och språkliga minoriteter och även stärka deras möjligheter till inflytande samt stödja minoritetsspråken.

Vårt seminarium om minoritetslagen och nationella minoriteter vill främja ökad kunskap om nationella minoriteters villkor.

Enligt lagen om nationella minoriteter och minoritetsspråk som trädde i kraft den 1 januari 2010 ska det allmänna främja de nationella minoriteternas möjligheter att behålla och utveckla sin kultur i Sverige. Alla som tillhör en nationell minoritet ska enligt språklagen ges möjlighet att lära sig, utveckla och använda sitt minoritetsspråk. Målet är att ge skydd åt Sveriges historiska och språkliga minoriteter och även stärka deras möjligheter till inflytande samt stödja minoritetsspråken.

Seminariet är en del av Berättarfestivalen i Skellefteå och vänder sig till politiker, tjänstemän, skribenter, organisationer och övriga intresserade i Jämtlands, Västernorrlands, Västerbottens och Norrbottens län.

Tid: Fredag 26 april 2013, 08.30–12.30
Plats: Skellefteå stadshotell, Stationsgatan 8, Skellefteå

Se programblad.
Till anmälan.

För mer information kontakta
Charlotte Berglund
charlotte.berglund@regionvasterbotten.se
070-576 57 99

Skriv ut

1 mars, 2013 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Bilagor

Kommentarer