Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

2013-11-14 Nationella minoriteters rättigheter i Västerbottens län

Sametinget och Länsstyrelsen i Stockholms län bjuder i samarbete med Länsstyrelsen Västerbotten in till en högaktuell och intressant konferens som kommer att belysa minoriteternas lagstadgade rättigheter i förhållande till kommuner, landsting, regioner och andra myndigheter.

Sedan den 1 januari 2010 har de nationella minoriteterna i Sverige, samer, sverigefinnar, tornedalingar, judar och romer särskilda rättigheter till information, skydd för sina språk och kulturer samt inflytande i frågor som berör dem. Särskilt viktiga är barns rättigheter till sitt språk och sin minoritetskultur.

Sametinget och Länsstyrelsen i Stockholms län bjuder i samarbete med Länsstyrelsen Västerbotten in till en högaktuell och intressant konferens som kommer att belysa minoriteternas lagstadgade rättigheter i förhållande till kommuner, landsting, regioner och andra myndigheter.

Det blir tillfälle att höra på sakkunniga och företrädare för minoriteterna som förklarar vilka skyldigheter det offentliga har och varför det är så viktigt att leva upp till lagens intentioner.

Konferensen är kostnadsfri. Deltagare står själva för kostnader för resor och eventuell logi.

Välkomna!

Skriv ut

25 september, 2013 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström
  • Anmälan och information

    Anmälan sker senast den 24 oktober via Länsstyrelsen Västerbottens hemsida www.lansstyrelsen.se/vasterbotten
    Upplysningar ges av Aina Negga
    0980-780 58, 070-621 89 77, aina.negga@sametinget.se

Kommentarer