Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

2014-03-25 – Making Senses

Välkommen till en eftermiddag om tillgänglighet, gestaltning och vikten av att höra allas berättelser!

Välkommen till en eftermiddag om tillgänglighet, gestaltning och vikten av att höra allas berättelser!

PLATS: Nordanåteatern, Skellefteå
NÄR: 25 mars, kl 13.00–15.30 Kostnadsfritt

Vi börjar med Making Senses som är en teaterföreställning med utgångspunkt från intervjuer med kvinnor i Palestina och i Sverige, kvinnor som vanligtvis inte syns på teaterscenen, vars berättelser inte tidigare berättats. Inte förrän nu. Föreställningen är ett interna- tionellt samarbete mellan Ögonblicksteatern i Umeå och Al-Harah Theatre i Betlehem. Föreställningen är på svenska, engelska och arabiska samt teckentolkas.

Eftermiddagen avslutas med ett efterföljande samtal på engelska och svenska där kulturrådets ordförande Kerstin Brunnberg medverkar. Samtalet inleds med en kort presentation av samarbetet mellan Ögonblicksteatern och Al-Harah Theatre och kommer att kretsa kring representation på scenen både i Sverige och Palestina. Vems berättelser? Vilka får gestalta berättelserna?

Samtalsledare: Eva Gustafsson. Paneldeltagare: Johanna Salander och Camilla Björnehall från Ögonblicksteatern, Shareehan Hadweh och Mirna Sakhleh från Al-Harah Theatre samt Kerstin Brunnberg, ordförande Statens Kulturråd.

 

Välkommna

Nina Björby                                                              Ola Kellgren
Ordförande Kulturberedningen                             Regionkulturchef

Skriv ut

27 februari, 2014 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Bilagor

Kommentarer