Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

2014-10-06-07 – Hallå! – om att kommunicera och samverka

Årets kulturkonferens handlar om samverkan och kommunikation. Konferensen tar sin utgångspunkt i att vi alla är engagerade i att verka för goda samhällen.

Det talas och samverkas om kultur i allt större utsträckning. Kultur och kulturpolitik ses som en viktig faktor för olika typer av utvecklingsarbete. Detta leder till önskemål om samverkan mellan politikområden, verksamhetsområden och aktörer inom och utanför kulturområdet. För att kunna samverka behöver vi formulera oss och hitta vägar att kommunicera. Så hur talar vi om kultur, dess värde och mening? Hur uppfattas kultur av andra politikområden? Hur samskapar vi förståelse kring kulturens roll i samhällsutvecklingen?

Årets kulturkonferens handlar om samverkan och kommunikation. Konferensen tar sin utgångspunkt i att vi alla är engagerade i att verka för goda samhällen. Det är samhällen som präglas av social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet. Samhällen som människor vill bo i, verka i, besöka, vårda och utveckla. Samhällen som bidrar till ökad jämställdhet, mångfald och tillgänglighet. Ska vi skapa dessa samhällen behöver vi ha fungerande dialoger och samverkan.

Konferensens första dag innehåller föreläsningar och parallella seminarier. Den andra dagen möts vi i ett stort dialogforum för att tänka och tala tillsammans, slipa argumenten och inspireras till nya samverkansformer. Eftersom vi befinner oss mitt i Kulturhuvudstaden blir det också möjligt att ta del av kunskaper, erfarenheter och programutbud från Umeå2014. SKLs kulturkonferens är en mötesplats för ledande politiker och tjänstemän samt alla som på olika sätt arbetar strategiskt med utveckling av kulturområdet. Nytt för i år är ”armkroksinbjudningar”, vilket innebär att det utgår en rabatt för de som deltar tillsammans med en kollega från en annan sektor eller ett annat politikområde. Om du är representant för kulturskaparna eller en ideell aktör har du också möjlighet att få rabatt.

Tillsammans med värdarna Umeå kommun och Region Västerbotten hälsar vi dig varmt välkommen!

Datum 6-7 oktober 2014, mingel 5 okt
Plats Umeå Folkets Hus
Intresseanmälan Länk till anmälan
Kontakt pernilla.luttropp@skl.se

 

Skriv ut

12 juni, 2014 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Bilagor

Kommentarer