Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

2014-12-08 ”De europeiska kulturinstitutionernas framtid”

En konferens om rätten till kultur oavsett identitet och bakgrund - för ett breddat inflytande inom kultursektorn

En konferens om rätten till kultur oavsett identitet och bakgrund – för ett breddat inflytande inom kultursektorn.

TID: 9:00–16:00 8 december
PLATS: Kulturhuset/Stadsteatern (hörsalen) Sergels torg, Stockholm

Utmaningen är väl känd! Den kulturella sektorn i Sverige och i Europa speglar inte mångfalden i vårt samhälle. Trots år av diskussioner, utredningar och satsningar så har kultursektorn fortfarande inte klarat av att engagera och inkludera människor med annan etnisk och kulturell bakgrund i sina verksamheter.

Om våra kulturinstitutioner skall uppfylla sitt uppdrag om att vara till för alla, så måste vi ta ett helhetsgrepp om denna utmaning och förändra och bredda inflytandet i institutionernas hela verksamhet.

Sverige har ett stort antal offentligt finansierade kulturinstitutioner som jobbar på uppdraget att erbjuda kultur för alla. Kulturen är ett av naven i vår demokrati. Men hur kan vi behålla legitimiteten i dessa investeringar och ord om vi inte klarar av att leverera uppdraget, om inte alla inkluderas och engageras i våra kulturverksamheter. Detta är framtidsutmaningar för alla kulturinstitutioner i Europa.

Läs mer och registrera dig här!
Deltagandet är kostnadsfritt. Platserna är begränsade, anmäl dig idag.

Skriv ut

8 december, 2014 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer