Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

2016-02-18 Rasism + Barn = Sant!!!

Ett föredrag och samtal med samhällsdebattören Tatiana Håkansson

Ett föredrag och samtal med samhällsdebattören Tatiana Håkansson

Rasism är inte ett vuxenproblem. Skolan är en plats där barn dagligen möter, utsätts för eller själva uttrycker rasism. Barnkulturen brottas med bristande representation och diskriminerande stereotyper. När vuxenvärlden väljer vilka historier som förmedlas i media, vilken politik som bedrivs och vad vi får göra och säga till varandra i ett samhälle får det också konsekvenser för ungas livsvillkor. Hur kan vi ta vårt ansvar för att motverka rasism bland barn och unga? Och hur kan vi på bästa sätt hjälpa de som själva utsätts för rasism?

Datum Torsdag 18 februari 2016
Tid klockan 18.00–20.00
Plats Kvinnohistoriskt museum, Umeå

Ingen föranmälan behövs

Föreläsningen är kostnadsfri. Välkommen!

Livesänds på: www.regionvasterbotten.se/direkt

Arrangörer: Rättighetscentrum Västerbotten, Sensus studieförbund, Rädda Barnen, Region Västerbotten och Kvinnohistoriskt museum. Föredraget är en del av serien ” Makt på lika villkor- tre kvällar om åldersmakt och organisering”.

Skriv ut

18 februari, 2016 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer